Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 97)

 • Opnieuw vier jaar steun voor Cultuurhelden Bekijk details

  5 februari 2017

  Afgelopen donderdag werd bekend dat het Fonds voor Cultuurparticipatie het project Cultuurhelden nóg vier jaar steunt. In de komende periode leggen het Fonds en de gemeente allebei jaarlijks een bedrag in, wat DOK zal gebruiken om het creatief proces op de Cultuurhelden-scholen nog verder te versterken.

  Bekijk details van Opnieuw vier jaar steun voor Cultuurhelden

 • Informatieavond Kentalis goed bezocht Bekijk details

  3 februari 2017

  Soms gaat de taalontwikkeling van een kind niet genoeg vooruit, ondanks inspanningen van de omgeving. Het kind blijft nauwelijks spreken, spreekt slecht verstaanbaar of leert met hele kleine stapjes nieuwe woorden. Is er sprake van een taalachterstand of misschien wel van een taalontwikkelingsstoornis? Komt het doordat de ouders geen Nederlands spreken? Een orthopedagoog en logopedist van Kentalis kwamen woensdag 1 februari naar DOK om hierover te spreken tijdens de informatieavond voor leerkrachten,...

  Bekijk details van Informatieavond Kentalis goed bezocht

 • Drumclinic Cesar Zuiderwijk Bekijk details

  2 februari 2017

  Door spontane samenwerking van de Delftse culturele partijen DOK Delft en Rootz Muziekschool staat er op zaterdag 18 februari een spectaculaire ‘special’ op het programma van het Bluesfestival: een drum-clinic door de bekendste drummer van Nederland, Cesar Zuiderwijk! 

  Bekijk details van Drumclinic Cesar Zuiderwijk

 • Literair Jongeren Festival Bekijk details

  19 januari 2017

  DOK organiseert op donderdag 26 januari het Literair Jongeren Festival in DOK Centrum. Het festival valt in de Nationale Poëzieweek van 26 januari tot 1 februari. Het thema van dit jaar is humor.

  Bekijk details van Literair Jongeren Festival

 • Raad van Toezicht sluit zich aan bij PIT Bekijk details

  20 december 2016

  De Raad van Toezicht van de bibliotheek DOK Delft sluit zich per 1-1-2017 aan bij PIT Platform Innovatie in Toezicht: de landelijke beweging voor eigentijdse toezichthouders die samenwerken aan een nieuwe bestuurscultuur.

  Bekijk details van Raad van Toezicht sluit zich aan bij PIT

 • Burgemeester Marja van Bijsterveldt eerste donateur Taalvisite Bekijk details

  13 december 2016

  Maandag 12 december was de lancering van het donatieproject ter ondersteuning van Taalvisite. De opkomst was groot onder vrijwilligers, leerkrachten en ook ouders en kinderen die al kennis hebben gemaakt met Taalvisite. Burgemeester Marja van Bijsterveldt zette haar handtekening als eerste donateur van het project.

  Bekijk details van Burgemeester Marja van Bijsterveldt eerste donateur Taalvisite

 • Aangepaste openingstijden december Bekijk details

  28 november 2016

  In verband met de feestdagen zijn de openingstijden zowel voor DOK Centrum als voor DOK Voorhof tijdelijk gewijzigd. Zorg dat je niet voor een dichte deur komt te staan!

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden december

 • Drie jaar Cultuurhelden: uitreiking van Het Grote Cultuurheldenboek Bekijk details

  20 november 2016

  Betrokken kunstdocenten en leerkrachten en directie van elf deelnemende basisscholen kwamen donderdag 17 november samen in Theater de Veste om drie jaar Cultuurhelden feestelijk af te sluiten, en een mooie start te maken voor de volgende vier jaar. Ook wethouder Ferrie Förster (Economie, Cultuur en Ruimtelijke ordening) was te gast: hij overhandigde de scholen Het Grote Cultuurheldenboek.

  Bekijk details van Drie jaar Cultuurhelden: uitreiking van Het Grote Cultuurheldenboek

 • Online cursussen Bekijk details

  15 november 2016

  Als lid van de Bibliotheek kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

  Bekijk details van Online cursussen

 • Terugblik Kinderboekenweek Bekijk details

  28 oktober 2016

  Jonge koppies, grijze haren, hier en daar een vader en moeder, de Kinderboekenweek trok een breed publiek. Geheel naar het thema dit jaar: Voor altijd jong.

  Bekijk details van Terugblik Kinderboekenweek