Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adult-plek ingericht.

Even klaar met lezen? Stuur je vader of moeder voor een kop koffie en kom lekker spelen met andere kinderen op de afdeling.

Kinderen (en volwassenen) kunnen meer lenen dan alleen boeken, dvd’s en games. DOK Centrum leent nu ook speelobjecten uit! 

Tips e-books

Voordelig uit met je Biebpas

Ga er lekker op uit! Samen met je familie naar Madurodam, ontdek de wereld in het Museon of maak een reis door de mens bij Corpus. Korting op vertoon van je biebpas!

DOK Educatie

Ook buiten de muren van onze DOK-vestigingen stimuleren we de ontwikkeling van kinderen op een ontdekkende wijze. Dit doen we met diverse educatieprogramma’s op het gebied van lezen, taal, kunst en cultuur op scholen, in de kinderopvang en bij gezinnen thuis. Wilt u hier meer over weten of bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger bij te dragen?

Nieuw!

Nieuwste films

 • Pudding T Bekijk details

  Iwan is de slapjanus van de school en wordt daardoor veel gepest. Op een dag komt hij een oud vrouwtje tegen. Hij mag van haar een wens doen. Vanaf 9 jaar.

  Bekijk details van Pudding T

 • Trolls Bekijk details

  Een groot deel van het trollenvolk wordt meegenomen door de duistere Bergens. De trollen Poppy en Knoest besluiten hun vrienden te gaan redden. Vanaf 6 jaar.

  Bekijk details van Trolls

 • Peter en de draak Bekijk details

  Avonturen van weesjongen Peter en zijn vriend, de draak Elliott. Remake van de Disney-film uit 1977. Vanaf 7 jaar.

  Bekijk details van Peter en de draak

Lid worden

Jeugdleden (tot 18 jaar) hebben maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit en je mag e-books lenen! Voor de prijs van € 15,- is de wereld voor je te leen. Daarnaast mag je ook dvd's en zelfs kunst lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je deze onbeperkt. Waar wacht je nog op?

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.