Spelend leren bij DOK

Meer en meer kinderen en hun ouders ontdekken de jeugdafdeling bij DOK Centrum en DOK Voorhof. Kom lekker spelen met het speelgoed, verkleed je als prinses uit een sprookjesboek of bekijk een digitaal prentenboek van Bereslim. Kan je al zelf lezen? Kies uit honderden leesboeken, strips en prentenboeken voor uren leesplezier!

  • Lid worden

    Jeugdleden (tot 18 jaar) hebben maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit! Voor de lage prijs van € 15,- is de wereld voor hen te leen. Daarnaast mogen ze tegen een kleine bijdrage ook onbeperkt dvd's en zelfs kunst lenen. Waar wacht je nog op?

  • Collectie

    De collectie van DOK Jeugd begint met babyboeken en (digitale) prentenboeken voor de allerkleinsten en bouwt zich op tot boeken voor de jeugd van 16/17 jaar. Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld.

    Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adult-afdeling.

    Kinderen kunnen ook tijdschriften lenen, zoals de Bobo!

Filmtips

Tips e-books

Nieuw!

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen is belangrijk

Daarom leest DOK voor aan baby's, peuters en kleuters!

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.