Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genresBoekentips van onze redactie

 • Tijn Touber Time Bender

  Volgens de geheimzinnige verteller Time Bender overheersen buitenaardse beschavingen al eeuwen de aarde. Nu komt de mensheid in een nieuwe dimensie, waabij een Amsterdamse popmuzikant een rol gaat spelen.

  Gedrukt boek

 • Holly Black De wrede prins

  Jude (17, ik-persoon) is tien jaar geleden, na de moord op haar ouders, met haar zusjes meegenomen naar elfenland Elfhame. Omdat zij geen magie hebben, worden ze gediscrimineerd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, maar toch laat hij Jude niet koud. Dan wordt Jude door de broer van de prins ingeschakeld als spion. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sarah J. Maas De glazen troon

  De stoere sluipmoordenares Celeana (18) wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een toernooi om de nieuwe kampioen van de koning te worden. Maar dan sterven de andere deelnemers een voor een op geheimzinnige wijze. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Oli Veyn Initiatie

  Nido Vermeer (17) wordt tijdens haar schoolreisje naar Stonehenge gevangen genomen door de Orde van de Poortwachters en moet een gevecht op leven en dood voeren. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek


Nieuwe boeken


Films

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken