Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Bevrijding

  Elizabeth Jane Howard

  Na het eind van de Tweede Wereldoorlog vinden drie generaties van de welgestelde Engelse familie Cazalet hun weg in een veranderende maatschappij.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bevrijding

 • Na de bevrijding

  Johanne A. van Archem

  Een jonge vrouw, die in 1945 met haar man in het al bevrijde zuiden van Nederland woont, hoort mondjesmaat over de verschrikkingen die worden aangericht in haar geboortedorp in het oosten van Nederland.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Na de bevrijding

 • De Ritchie-boys

  Bruce Henderson

  Dit is het onbekende verhaal van een groep jonge Duitse Joden, de Ritchie-boys, die nazi-Duitsland ontvluchtten, volwassen werden in de jaren dertig en als soldaten terugkeerden om hun oude vaderland te bevrijden. Vanaf 1942 namen zij, in kleine groepen, deel aan elke belangrijke slag in Europa. Ze spraken Duits en kenden de geschiedenis en gebruiken...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De Ritchie-boys


Boek van de maand

Morgan, een liefde

Bas Steman

Een mooi, intrigerend boek dat vaak wisselt van perspectief. Over een man die ervan overtuigd is dat hij in een vorig leven een soldaat uit Wales is geweest die sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken