Boekentips van de redactie

 • Reconquista

  Miquel Bulnes

  Eind elfde, begin twaalfde eeuw proberen de inwoners van het Iberisch Schiereiland zich staande te houden tijdens de voortdurende conflicten tussen christenen en mohammedanen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Reconquista

 • Raadselvader

  Jolande Withuis

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Raadselvader

 • Angst

  Bob Woodward

  Een confronterend inkijkje in de keuken van het Witte Huis van Donald Trump op basis van interviews met inmiddels ontslagen direct betrokkenen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Angst

 • De wintertuin

  Jan Konst

  Geschiedenis van vier generaties van een Duitse familie tussen 1880 en 2010, gebaseerd op foto's, documenten en oral history.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wintertuin

 • Over oude wegen

  Mathijs Deen

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Over oude wegen

 • Het huis aan het meer

  Thomas Harding

  Aan de hand van de geschiedenis van de bewoners van een huis nabij Berlijn wordt een beeld gegeven van de Duitse geschiedenis in de twintigste eeuw.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het huis aan het meer

Boek van de maand

Lida Winiewicz, De verloren toon

Ontroerende en schrijnende jeugdherinneringen van de in Oostenrijk veel bekroonde schrijfster. Met een scherp oog voor detail en een grimmige levenslust.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken