Gezin & Gezondheid

Terug naar alle genres

Boekentips van onze redactie

 • Bill Gates Hoe we de volgende pandemie voorkomen

  Wetenschappelijk onderbouwde visie van de bekende technoloog en filantroop op de oorzaken en gevolgen van de COVID-pandemie, en op wat de mens kan doen om een gelijksoortige ramp in de toekomst te voorkomen.

  Gedrukt boek

 • Gregor Hasler De darm-breinconnectie

  Hoe beïnvloedt de darm-breinconnectie onze lichamelijke en psychische gezondheid? Welke rol speelt de nervus vagus, de zwervende zenuw, daarbij? Wat is het preventieve en therapeutische potentieel van voeding? Als het microbioom van de darmen goed gevoed is en goed contact onderhoudt met het brein, staat het aan de basis van een gezond leven. Een...

  Gedrukt boek

 • Roxane van Iperen Eigen welzijn eerst

  Verhandeling over het afbrokkelen van het optimistische vooruitgangsdenken van de naoorlogse middenklasse, en de opkomst van extreem zelfbehoud en maatschappelijk egoïsme.

  Gedrukt boek

 • Elsbeth Teeling, Eva Bronsveld Maakt me niet uit wie er begon!

  Over het opvoeden van kinderen die regelmatig ruziemaken.

  Gedrukt boek

 • Kristin Neff Krachtige zelfcompassie

  Over zelfacceptatie en het aangeven van grenzen.

  Gedrukt boek

 • Laura Joosten #Happyfood

  Vijftig recepten en informatie over gezond eten voor lichaam en geest. Met uitleg over emotie-eten, eetstoornissen en voedingspsychologie.

  Gedrukt boek

 • Hassnae Bouazza Een koffer vol citroenen

  Persoonlijk portret van de relatie tussen een Marokkaanse moeder en dochter: over de pijn van het verlies na haar overlijden, en de zoektocht naar geluk en troost in een wereld zonder een uitgesproken thuis.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Films

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken