Nieuwe romans

 • Zeven stenen Bekijk details

  Fans van de Reiziger-serie zullen smullen van deze nog nooit eerder vertaalde korte verhalen van Diana Gabaldon. Zeven stenen bevat zeven novelles die de geliefde Outlander-wereld nog groter maken.

  Bekijk details van Zeven stenen

 • Het meisje in het bos Bekijk details

  Op Ruby's dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden.

  Bekijk details van Het meisje in het bos

 • In de schemer fluit de merel Bekijk details

  Drie eenzame mensen wonen in hetzelfde appartementengebouw in Stockholm: de depressieve Elisabeth, die zich voor alles en iedereen afsluit; Elias, een getalenteerd illustrator, die een groot geheim met zich meedraagt; en Otto, weduwnaar en voormalig eigenaar van een boekwinkel.

  Bekijk details van In de schemer fluit de merel

 • Wat het hart verwoest Bekijk details

  Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is.

  Bekijk details van Wat het hart verwoest

 • Een engel in Rome Bekijk details

  Italië, 1933. Als Angelo Bianco op zijn negende naar Italië wordt gestuurd, is hij een geschenk uit de hemel voor Eva Rosselli. Eindelijk het broertje waar ze al zo lang op hoopte!

  Bekijk details van Een engel in Rome

 • Waanidee Bekijk details

  Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.

  Bekijk details van Waanidee

Informatieve toppers

 • Reveal Bekijk details

  Bestsellerauteur Chris Heath heeft voor Reveal jarenlang samengewerkt met Robbie Williams, om te komen tot een levendig en gedetailleerd verslag over de echte hoogte en dieptepunten in Robbies leven en carrière. Reveal is het ongecensureerde en aangrijpende portret waar duizenden fans jaren op gewacht hebben.

  Bekijk details van Reveal

 • Rijbewijs halen? Bekijk details

  Wij hebben het theorie en oefenboek voor de aankomende automobilist! In het Theorieboek Rijbewijs B komen alle verkeersregels voorbij die je als automobilist moet kennen om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. En het oefenboek bevat 650 vragen, voor iedereen die graag in één keer slaagt!

  Bekijk details van Rijbewijs halen?

 • Zelf strooigoed maken! Bekijk details

  Het lekkerste strooigoed maak je zelf! Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas.

  Bekijk details van Zelf strooigoed maken!

Nieuwe films

 • Wonder Woman Bekijk details

  Wanneer een Amerikaanse piloot in 1918 neerstort op het eiland van Amazoneprinses Diana, volgt ze hem naar Londen om een einde aan de oorlog te maken. Superheldenfilm (DC-comics!).

  Bekijk details van Wonder Woman

 • King of the Belgians Bekijk details

  Nicolas III, koning der Belgen is op staatsbezoek in Istanbul wanneer het bericht komt dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Samen met een filmploeg reist hij via de Balkan naar België. Geestige ‘Mockumentary’ van echtpaar Brosens/Woodworth.

  Bekijk details van King of the Belgians

 • Free fire Bekijk details

  In een verlaten fabriekshal komen twee groepen bij elkaar om een wapentransactie af te handelen. Actiefilm van Ben (‘High Rise’) Wheatley.

  Bekijk details van Free fire

 • Glory Bekijk details

  Een eenvoudige spoorwegarbeider die een gevonden tas vol bankbiljetten inlevert bij de politie, wordt het slachtoffer van bureaucratie. Sociaal drama.

  Bekijk details van Glory

 • Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge Bekijk details

  Om piratenjager kapitein Salazar te verslaan moet Jack Sparrow de drietand van Poseidon vinden. ‘Jack is back!’ Johnny Depp in een visueel overdonderend spektakel.

  Bekijk details van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Nieuwe tv-series

 • Below the surface Bekijk details

  Drie zwaarbewapende mannen kapen een treinstel van de metro in Kopenhagen. Ze gijzelen 15 mensen en brengen hen naar een leegstaand metrostation in aanbouw. Achtdelige Duits/Deense thrillerserie.

  Bekijk details van Below the surface

 • Vera, seizoen 7 Bekijk details

  Een vrouwelijke inspecteur van politie, Vera Stanhope (de fantastisch stoïcijnse Brenda Blethyn) onderzoekt moordzaken in Northumberland. Naar de boeken van Ann Cleeves.

  Bekijk details van Vera, seizoen 7

 • Fangar, seizoen 1 Bekijk details

  Een 30-jarige vrouw wordt gevangen gezet omdat ze haar vader op zeer gewelddadige wijze heeft aangevallen. Ze verbergt een duister geheim, dat haar vrij zou kunnen pleiten van haar misdaad, maar ook haar familie uiteen kan rijten. Zesdelig IJslands televisiedrama.

  Bekijk details van Fangar, seizoen 1

 • Poldark, seizoen 3 Bekijk details

  In 1794 probeert Ross Poldark zijn relatie met zijn vrouw Demelza te redden. Historische kostuumserie van de BBC. Tien afleveringen. Naar de boeken van Winston Graham.

  Bekijk details van Poldark, seizoen 3

 • Narcos, seizoen 2 Bekijk details

  Na zijn ontsnapping uit gevangenis La Catedral in Medillín is Pablo Escobar (glansrol van Wagner Maura), leider van een groot drugskartel, voortdurend op de vlucht. Televisieserie over het leven van de beroemde Colombiaanse drugsbaron (1949-1993).

  Bekijk details van Narcos, seizoen 2

Tips e-books

 • Zielloos Bekijk details

  Zuid-Limburg krijgt te maken met een moordenaar die zijn slachtoffers op een gruwelijke manier mishandelt en daarna als dieren opzet. In deze derde bijzonder spannende thriller in de serie heeft een psychopathische moordenaar het gemunt op de hoofdpersoon rechercheur Jessica.

  Bekijk details van Zielloos

 • Het voorjaar van de barbaren Bekijk details

  Deze novelle is een van de beste Europese debuten van 2014. Actueel in een tijd van onrust en oorlog in het Midden-Oosten met westerse inmenging en onberekenbare spanningen rondom zakenbankiers. Het boek is knap geschreven, spannend, komisch, slim én boos.

  Bekijk details van Het voorjaar van de barbaren

 • Vergeten reus Bekijk details

  Een oud echtpaar reist door een woest landschap op zoek naar een zoon die ze jaren niet zagen. Tijdens hun reis worden ze flink op de proef gesteld. Het enige wat hen overeind houdt is hun ware liefde. Een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van de nobelprijswinnaar voor literatuur 2017.

  Bekijk details van Vergeten reus

 • Suez Bekijk details

  Tijdens z'n bootreis naar Suez is Zeylmaker getuige van een ontluikende romance. Het roept wel érg levendige herinneringen op en bekent het verhaal van zijn eigen liefde. Suez is een roman over tegenstellingen en verschillen zoals liefde en passie. Bas Heijne won de P.C. Hooftprijs 2017.

  Bekijk details van Suez

 • Weg van de wereld Bekijk details

  In Weg van de Wereld neemt Marica van der Meer de lezer achterop haar fiets van Nederland naar Australië. Ze beschrijft levendig haar avonturen in Iran, Turkmenistan en China. Na 1700 kilometer over dezelfde woestijnweg komt ze zichzelf tegen.

  Bekijk details van Weg van de wereld

Gratis hoorcolleges voor leden

Inspirerende hoorcolleges van Maarten van Rossem, Midas Dekkers en vele anderen.

Nieuwe documentaires

Wij bieden een grote variatie aan thema's binnen onze documentaires: van sport en geschiedenis tot kunst en natuur.

Filmblog

 1. Rauw op je scherm

  De uitdrukking "Ik lust je rauw!" wordt te pas en te onpas gebezigd. Maar dat is natuurlijk bij wijze van spreken, want echt iemand op kannibaliserende manier verorberen, dat doen in het geciviliseerde...

  27 oktober 2017

  Bekijk details van Rauw op je scherm

 2. Specialiteit van het huis

  Laat ik dit keer beginnen met een waarheid als een koe: 'In de bioscoop vergeet je dat het film is'. Een uitspraak die de lading dekt. Want film is een belevenis op zich. Elke keer weer - een uitzondering...

  18 september 2017

  Bekijk details van Specialiteit van het huis

 3. Stripheldenfilms

  Ik ben fan van de films van Woody Allen. Maar hij liet zich ooit ontvallen stripverfilmingen maar 'sneu' te vinden. Ze zouden volgens hem alleen maar worden gemaakt om zoveel mogelijk geld in het Hollywoodse...

  17 augustus 2017

  Bekijk details van Stripheldenfilms

 4. Filmzomerzo(e)theid

  Op het moment van schrijven dezes laat het kwik binnen (!) 29 graden zien en de vooruitzichten beloven nog beter. Tenminste als je van de koperen ploert en zijn onbarmhartig om zich heen slaande stralen...

  10 juli 2017

  Bekijk details van Filmzomerzo(e)theid

 5. De Nederlandse film

  Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik ben niet het prototype 'groot fan van de Nederlandse film'. Waar dat aan ligt? Wist ik het maar. Het lijkt wel of onze taal zich niet leent voor het grote doek....

  26 mei 2017

  Bekijk details van De Nederlandse film

 6. Acteur/regisseur

  We zijn pas in de eerste zin van deze blog aanbeland en al meteen ga ik een nieuw door DOK aangeschafte film van harte aanbevelen: The Hollars, een rolprent geregisseerd door acteur John Krasinski (bekend...

  1 mei 2017

  Bekijk details van Acteur/regisseur

 7. Soundtrack-tocht

  De soundtrack van een film, nemen jullie die voor kennisgeving aan of worden jullie daar af en toe extra door geroerd? Welke soundtrack is je tot op de dag van vandaag bijgebleven, welke 'musical score'...

  28 maart 2017

  Bekijk details van Soundtrack-tocht

 8. Filmlegende Robert de Niro

  Ja, mensen, als er zelfs een popliedje naar je vernoemd wordt, dan heb je het gemaakt. Niet dat Robert De Niro extra faam nodig had in het jaar waarin hij door de drie dames van ‘Bananarama’ werd bezongen...

  1 maart 2017

  Bekijk details van Filmlegende Robert de Niro

 9. Filmfestivals

  Je zal, zoals schrijver dezes, maar in prachtstad Rotterdam wonen! Dan heb je elk jaar een uniek filmfestival binnen de stadsgrenzen. Het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dit jaar van woensdag...

  10 februari 2017

  Bekijk details van Filmfestivals

Meer

Schatgraven in Delpher

Gratis toegang tot ruim 60 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.