Nieuwe romans / Young Adult

 • Klaproos Bekijk details

  Een schets van een wereld volop drugs en onvoorspelbaarheid. Klaproos is een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving.

  Bekijk details van Klaproos

 • Het meisje in het ijs Bekijk details

  Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

  Bekijk details van Het meisje in het ijs

 • Die nacht zag ik haar Bekijk details

  Deze rijke roman bevat de volledige tragedie van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek oogstte volop prijzen in Slovenië, Italië en Frankrijk.

  Bekijk details van Die nacht zag ik haar

 • Eens gegeven Bekijk details

  Feline woont anti-kraak in een oud voormalig hotel. Als taxateur heeft ze echter haar droombaan. Helaas geeft haar baas de interessante klussen aan zijn zoon.

  Bekijk details van Eens gegeven

 • Mijn beeld van jou Bekijk details

  Emma is begin dertig en heeft alles voor elkaar: een vriend en een carrière in het verschiet. Dan ontmoet ze Boris. Deze fotograaf zet haar wereld op zijn kop.

  Bekijk details van Mijn beeld van jou

 • De overlevenden Bekijk details

  Op haar 10e verjaardag is er bij Ruby iets in haar anders dan ervoor. Haar ouders bellen dan de politie en moet ze naar een heropvoedingskamp.

  Bekijk details van De overlevenden

Informatieve toppers

 • De familie Mann Bekijk details

  Biografie van het gezin Mann waarvan de leden als schrijver, historicus of musicus bekend werden. Experimenten in de liefde, met drugs en geldverkwisting. Een gezin vol trouw en verraad.

  Bekijk details van De familie Mann

 • Nee is niet genoeg Bekijk details

  Klein laat de krachten achter Trumps opkomst zien en poneert een visie die een massabeweging in staat stelt in te gaan tegen groeiend militarisme, racisme en privatisering van overheden wereldwijd.

  Bekijk details van Nee is niet genoeg

 • MindGym Bekijk details

  Mindgym laat zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Volop wetenschappelijke inzichten, praktische oefeningen en vele mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes.

  Bekijk details van MindGym

 • Je kijkt wel, maar je ziet niks Bekijk details

  'Solo' van Luna Zegers is een uniek en persoonlijk verhaal over een Nederlandse vrouw die na de nodige verliezen binnen haar familie haar stem vond in de Spaanse flamencomuziek.

  Bekijk details van Je kijkt wel, maar je ziet niks

Nieuwe dvd's

 • Vaiana Bekijk details

  Drieduizend jaar geleden trokken grote zeevaarders over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Het blijft een raadsel hoe daar toen een einde aan kwam.

  Bekijk details van Vaiana

 • Rodin Bekijk details

  Rodin werkt in 1881 aan zijn Poorten van de Hel. Hij deelt zijn leven met Rose maar ontmoet dan de jonge Camille. Zijn meest toegewijde leerlinge wordt zijn assistente en geliefde.

  Bekijk details van Rodin

 • Atomic blonde Bekijk details

  In Atomic Blonde speelt Charlize Theron een dodelijke agent van MI6. In de film volgen we haar in Berlijn waar een gespannen sfeer hangt vanwege een dreigende revolutie.

  Bekijk details van Atomic blonde

 • Dunkirk Bekijk details

  Honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten zijn in Duinkerken omsingeld door vijandelijke Duitse troepen. Gevangen op het strand staan ze voor een onmogelijke situatie.

  Bekijk details van Dunkirk

 • Midnight sun Bekijk details

  De Franse politieagente Kahina reist naar Zweden voor een moordonderzoek. Er vallen meerdere slachtoffers en een oud geheim van inwoners leidde tot verschillende moorden.

  Bekijk details van Midnight sun

Tips e-books

 • Siddhartha's brein Bekijk details

  Een wetenschappelijke benadering van mindfulness en een praktische gids tot meditatie, voor wie meditatie beter wil begrijpen en voor iedereen die tot nu sceptisch was.

  Bekijk details van Siddhartha's brein

 • Dyslexie voor dummies Bekijk details

  Met Dyslexie voor Dummies sta je er niet alleen voor. Een gids voor ouders en verzorgers van kinderen met dyslexie en natuurlijk voor iedereen die zelf met dyslexie te maken heeft.

  Bekijk details van Dyslexie voor dummies

 • Ons soort mensen Bekijk details

  Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer er een windmolenpark lijkt te worden gebouwd.

  Bekijk details van Ons soort mensen

 • Lieve Amy Bekijk details

  Een spannende thriller over Margot. Ze is in de dertig en heeft een adviesrubriekin de krant. Op een dag krijgt ze wel een heel vreemde brief ingezonden voor haar column.

  Bekijk details van Lieve Amy

 • Frank en wij Bekijk details

  Als een voormalige bestseller-schrijfster blut raakt móet ze wel een nieuw boek schrijven. Ze krijgt een assistente die haar helpt bij de zorg voor haar autistische zoon.

  Bekijk details van Frank en wij

Gratis hoorcolleges voor leden

Inspirerende hoorcolleges van Maarten van Rossem, Midas Dekkers en vele anderen.

Filmblog

 1. Afscheid

  Afscheid nemen. De Fransman en Fransvrouw weten dat prachtig onder woorden te brengen: 'Partir c'est mourir un peu' (afscheid nemen is een beetje sterven).

  24 november 2017

  Bekijk details van Afscheid

 2. Rauw op je scherm

  De uitdrukking "Ik lust je rauw!" wordt te pas en te onpas gebezigd. Maar dat is natuurlijk bij wijze van spreken, want echt iemand op kannibaliserende manier verorberen, dat doen in het geciviliseerde...

  27 oktober 2017

  Bekijk details van Rauw op je scherm

 3. Specialiteit van het huis

  Laat ik dit keer beginnen met een waarheid als een koe: 'In de bioscoop vergeet je dat het film is'. Een uitspraak die de lading dekt. Want film is een belevenis op zich. Elke keer weer - een uitzondering...

  18 september 2017

  Bekijk details van Specialiteit van het huis

 4. Stripheldenfilms

  Ik ben fan van de films van Woody Allen. Maar hij liet zich ooit ontvallen stripverfilmingen maar 'sneu' te vinden. Ze zouden volgens hem alleen maar worden gemaakt om zoveel mogelijk geld in het Hollywoodse...

  17 augustus 2017

  Bekijk details van Stripheldenfilms

 5. Filmzomerzo(e)theid

  Op het moment van schrijven dezes laat het kwik binnen (!) 29 graden zien en de vooruitzichten beloven nog beter. Tenminste als je van de koperen ploert en zijn onbarmhartig om zich heen slaande stralen...

  10 juli 2017

  Bekijk details van Filmzomerzo(e)theid

 6. De Nederlandse film

  Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik ben niet het prototype 'groot fan van de Nederlandse film'. Waar dat aan ligt? Wist ik het maar. Het lijkt wel of onze taal zich niet leent voor het grote doek....

  26 mei 2017

  Bekijk details van De Nederlandse film

 7. Acteur/regisseur

  We zijn pas in de eerste zin van deze blog aanbeland en al meteen ga ik een nieuw door DOK aangeschafte film van harte aanbevelen: The Hollars, een rolprent geregisseerd door acteur John Krasinski (bekend...

  1 mei 2017

  Bekijk details van Acteur/regisseur

 8. Soundtrack-tocht

  De soundtrack van een film, nemen jullie die voor kennisgeving aan of worden jullie daar af en toe extra door geroerd? Welke soundtrack is je tot op de dag van vandaag bijgebleven, welke 'musical score'...

  28 maart 2017

  Bekijk details van Soundtrack-tocht

 9. Filmlegende Robert de Niro

  Ja, mensen, als er zelfs een popliedje naar je vernoemd wordt, dan heb je het gemaakt. Niet dat Robert De Niro extra faam nodig had in het jaar waarin hij door de drie dames van ‘Bananarama’ werd bezongen...

  1 maart 2017

  Bekijk details van Filmlegende Robert de Niro

Meer

Schatgraven in Delpher

Gratis toegang tot ruim 60 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden.