Nieuwe romans

 • In het licht van de vuurtoren Bekijk details

  Morgan heeft een taakstraf bij een verpleeghuis. Ze raakt in gesprek met bewoner Elizabeth, een blinde vrouw. Door het voorlezen van dagboeken wordt ze meegesleept in haar familiegeschiedenis.

  Bekijk details van In het licht van de vuurtoren

 • Sable Bekijk details

  Schrijfster Nanda Roep heeft in het verleden, begin jaren negentig, een illegale Tunesiër van papieren voorzien. Op deze periode is haar roman Sable gebaseerd.

  Bekijk details van Sable

 • Return Bekijk details

  Lynn Callens brengt met haar boek Return een authentiek en nietsontziend relaas van wat haar is overkomen voor, tijdens en na haar ziekte. Anorexia neemt je volledig in beslag, zowel fysiek als mentaal.

  Bekijk details van Return

 • Beren en Lúthien Bekijk details

  Beren is een sterfelijke man, Lúthien een onsterfelijke elf. Haar vader, een heerser binnen het elfenrijk, is het niet eens met de liefde en draagt Beren een onmogelijke taak op die hij moet volbrengen voordat hij met Lúthien mag trouwen.

  Bekijk details van Beren en Lúthien

 • Dood de engel Bekijk details

  Vlak voor middernacht komt de hogesnelheidstrein aan vanuit Milaan. Als de conducteur de laatste wagon opent, sterft hij bij de aanblik van de verwrongen levenloze lichamen van de veertien passagiers. Wat is er gebeurd?

  Bekijk details van Dood de engel

Informatieve toppers

 • Het huis aan het meer Bekijk details

  Harding bezoekt het verlaten huis van zijn grootmoeder aan de rand van Berlijn. Hij onderzoekt de geschiedenis van de vijf families die op deze plek hebben geleefd. Uit de verschillende en aangrijpende verhalen doemt een twintigste-eeuwse geschiedenis van Duitsland op.

  Bekijk details van Het huis aan het meer

 • Hoe kijken joden, christenen en moslims naar elkaar? Bekijk details

  Op spiritueel en moreel vlak staan de volgelingen van Mozes, Jezus en Mohammed misschien wel dichter bij elkaar dan ze zelf beseffen. Welke ideeën bieden hun respectieve tradities om de dialoog aan te gaan en duurzame vrede te stichten?

  Bekijk details van Hoe kijken joden, christenen en moslims naar elkaar?

Nieuwe films

 • Life Bekijk details

  De astronauten van een internationaal ruimtestation ontdekken een vorm van leven in een bodemmonster van Mars. Dit organisme blijkt intelligent en gevaarlijk. Sci-Fi thriller.

  Bekijk details van Life

 • Lady Macbeth Bekijk details

  Engeland, 1865. Een jonge vrouw die gevangen zit in een liefdeloos huwelijk begint een verhouding met de stalknecht. Kostuumdrama naar een boek van Nikolaj Leskov. Shakespeariaanse tragedie.

  Bekijk details van Lady Macbeth

 • Fast & Furious 8 Bekijk details

  Een mysterieuze vrouw verleidt Dominic om voor haar te werken en zich tegen zijn oude ploeg te keren. Moddervet aangezette actie. Oftewel: de wereld rond in 2.15 uur spektakel.

  Bekijk details van Fast & Furious 8

 • Raw Bekijk details

  Tijdens een ontgroeningsritueel wordt een studente diergeneeskunde gedwongen rauw vlees te eten, wat onbeheersbare driften in haar losmaakt. Niet voor tere zielen.

  Bekijk details van Raw

 • A quiet passion Bekijk details

  De Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886) ontwikkelt zich van een opstandige tiener tot een vrouw met een scherpe geest en tong, die in afzondering leeft en zich uit in haar vaak cryptische gedichten.

  Bekijk details van A quiet passion

Nieuwe tv-series

 • Rectify, seizoen 3 Bekijk details

  Daniel Holden heeft 19 jaar in de dodencel doorgebracht voor de moord op zijn vriendin. Door nieuw DNA-bewijsmateriaal komt hij vrij en moet hij zijn draai zien te vinden in een wereld die hem vreemd is en waar het wantrouwen groot is.

  Bekijk details van Rectify, seizoen 3

 • Aber Bergen, seizoen 1 Bekijk details

  Erik en Elea zijn een sluw en vasthoudend advocatenkoppel in Noorwegen. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Totdat Elea hem de deur wijst. Nu moeten ze proberen werk en privé gescheiden te houden...

  Bekijk details van Aber Bergen, seizoen 1

 • Safe House, seizoen 1 Bekijk details

  Na een aantal dramatische gebeurtenissen stopt een politieman met zijn werk en begint samen met zijn vrouw een gastenverblijf in het Lake District. Op verzoek van een oud-collega fungeert het verblijf als schuiladres voor een bedreigde familie.

  Bekijk details van Safe House, seizoen 1

 • Girls, seizoen 6 Bekijk details

  Belevenissen van vier vrouwelijke twintigers in New York. Laatste seizoen van de hilarische HBO-serie over de onaangepaste Hannah (Lena Dunham) en haar vriendinnen.

  Bekijk details van Girls, seizoen 6

 • The Crimson Petal and the White Bekijk details

  In het Londen van 1874 werkt een meisje zich vanuit haar moeders bordeel op uit de goot. Kostuumdrama.

  Bekijk details van The Crimson Petal and the White

Tips e-books

 • Bijna familie Bekijk details

  Toegankelijk én diepgravend: hoogleraar Zuid-Afrikaanse letterkunde Ena Jansen toont de lezer een cultuur en geschiedenis aan de hand van de sleutelrol van de huishoudster in het gezin.

  Bekijk details van Bijna familie

 • Neem een geit Bekijk details

  Een boek zoals alleen De Breij dat kan maken: hartstochtelijk, geestig, to the point en onontbeerlijk op het hobbelige pad dat 'leven voor gevorderden' heet.

  Bekijk details van Neem een geit

 • Trauma Bekijk details

  Wie Trauma leest, ondervindt dezelfde problemen als de rechercheurs die de moord op Jenny Sjöberg onderzoeken: hoe kun je de waarheid destilleren uit alle verhalen van betrokkenen, en wat verzwijgen ze?

  Bekijk details van Trauma

 • Laat je hersenen niet zitten Bekijk details

  Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie. Dit boek is een pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen.

  Bekijk details van Laat je hersenen niet zitten

Gratis hoorcolleges voor leden

Inspirerende hoorcolleges van Maarten van Rossem, Midas Dekkers en vele anderen.

Nieuwe documentaires

Wij bieden een grote variatie aan thema's binnen onze documentaires: van sport en geschiedenis tot kunst en natuur.

Filmblog

 1. Specialiteit van het huis

  Laat ik dit keer beginnen met een waarheid als een koe: 'In de bioscoop vergeet je dat het film is'. Een uitspraak die de lading dekt. Want film is een belevenis op zich. Elke keer weer - een uitzondering...

  18 september 2017

  Bekijk details van Specialiteit van het huis

 2. Stripheldenfilms

  Ik ben fan van de films van Woody Allen. Maar hij liet zich ooit ontvallen stripverfilmingen maar 'sneu' te vinden. Ze zouden volgens hem alleen maar worden gemaakt om zoveel mogelijk geld in het Hollywoodse...

  17 augustus 2017

  Bekijk details van Stripheldenfilms

 3. Filmzomerzo(e)theid

  Op het moment van schrijven dezes laat het kwik binnen (!) 29 graden zien en de vooruitzichten beloven nog beter. Tenminste als je van de koperen ploert en zijn onbarmhartig om zich heen slaande stralen...

  10 juli 2017

  Bekijk details van Filmzomerzo(e)theid

 4. De Nederlandse film

  Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik ben niet het prototype 'groot fan van de Nederlandse film'. Waar dat aan ligt? Wist ik het maar. Het lijkt wel of onze taal zich niet leent voor het grote doek....

  26 mei 2017

  Bekijk details van De Nederlandse film

 5. Acteur/regisseur

  We zijn pas in de eerste zin van deze blog aanbeland en al meteen ga ik een nieuw door DOK aangeschafte film van harte aanbevelen: The Hollars, een rolprent geregisseerd door acteur John Krasinski (bekend...

  1 mei 2017

  Bekijk details van Acteur/regisseur

 6. Soundtrack-tocht

  De soundtrack van een film, nemen jullie die voor kennisgeving aan of worden jullie daar af en toe extra door geroerd? Welke soundtrack is je tot op de dag van vandaag bijgebleven, welke 'musical score'...

  28 maart 2017

  Bekijk details van Soundtrack-tocht

 7. Filmlegende Robert de Niro

  Ja, mensen, als er zelfs een popliedje naar je vernoemd wordt, dan heb je het gemaakt. Niet dat Robert De Niro extra faam nodig had in het jaar waarin hij door de drie dames van ‘Bananarama’ werd bezongen...

  1 maart 2017

  Bekijk details van Filmlegende Robert de Niro

 8. Filmfestivals

  Je zal, zoals schrijver dezes, maar in prachtstad Rotterdam wonen! Dan heb je elk jaar een uniek filmfestival binnen de stadsgrenzen. Het International Film Festival Rotterdam (IFFR), dit jaar van woensdag...

  10 februari 2017

  Bekijk details van Filmfestivals

 9. Steengoed!

  Laat ik starten door u allen te sommeren om La La Land te gaan bekijken, geregisseerd door Damien Chazelle (ook van Whiplash). Prachtige cinema, onovertroffen! De ‘vibe’ en de ‘feel’ van ouderwetse film....

  6 januari 2017

  Bekijk details van Steengoed!

Meer