Reizen & Vrije tijd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Deze maand: Reisboeken met een getal

Boekentips van onze redactie

 • Blauwe sneeuwpoppen

  Sandra Berg

  Op reis in Lapland strandt een gezelschap tijdens een sneeuwstorm in een afgelegen huis, wordt een van hen vermoord en gaat een ondernemende vrouw op onderzoek uit.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Blauwe sneeuwpoppen

 • Nova Zembla

  Dick van den Heuvel

  De legendarische reis van de zeevaarders Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck die leidde tot de overwintering op het ijskoude Nova Zembla in 1596/1597, gezien door de ogen van de jonge scheepstimmerman Gerrit de Veer.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nova Zembla

 • Waar de wind waait

  Nick Hunt

  Beschrijving van vier voettochten op zoek naar vier streekwinden: de Helm in Engeland, de Bora in Kroatië, de Mistral in Frankrijk en de Föhn in Zwitserland.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waar de wind waait


Boek van de maand

Reizen volgens Hannema

Iris Hannema

Wie ben je geworden als je tien jaar alleen de wereld over gereisd hebt? En waar is thuis? Beroepsreiziger Iris Hannema maakt de stand van haar leven op. Ze daalt af naar het fundament van reizen: is het mogelijk een ander te worden? En bestaat ‘de reiziger'?

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken