Coronavirus


wegwijs

Ik had mijn boeken al moeten inleveren, krijg ik een boete?

DOK heeft een boetevrije periode ingesteld die loopt van 14 maart tot en met 15 juni. Er wordt in deze periode geen te-laatgeld berekend. Je hoeft de materialen niet zelf te verlengen. Nu we weer open zijn is de leenperiode tijdelijk verruimd naar 6 weken.

De boeken hoeven niet voor 15 juni teruggebracht te worden. Dit mag natuurljk wel! Gebruik hiervoor de het buiteninleverpunt bij Dok Centrum, de brievenbus bij Dok Voorhof of lever ze in via de innamepunten tijdens openingstijden.

Dit geldt ook voor cd's, dvd's, tijdschriften, speel- en leermaterialen en audioboeken op cd.

Na 15 juni gaan wij wel weer te-laatgeld hanteren en zal je ook zelf je boeken moeten verlengen. De leentermijn van 6 weken blijven we wel hanteren tot 1 september.  

kan ik nu jullie weer open zijn nog steeds gebruik maken van het reserveren en de verrassingspakketten?

Op dit moment kan er via MijnDok nog steeds gratis gereserveerd worden. We vragen je maar 2 materialen per pas te reserveren. Zo kunnen we iedereen goed helpen. Zodra je reservering beschikbaar is krijg je van ons een e-mail. Kijk voor de zekerheid nog even of de contactgegevens die wij van je hebben nog juist zijn. Dit kan door in te loggen op MijnDok.

De reservering kan dan tijdens openingstijden afgehaald worden, je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wil je je laten verrassen? Dat kan ook nog steeds. Wij zoeken maximaal twee boeken voor je uit die bij jouw leesvoorkeuren passen. Na bericht van ons kun je deze binnen een week tijdens openingstijden komen ophalen. Alle informatie over deze service vind je hier.

wanneer kan ik mijn bestelling of reservering ophalen?

Nu we weer gedeeltelijk open zijn krijg je net als vroeger een mailtje van ons wanneer je reservering binnen is. Je kunt deze tijdens openingstijden komen ophalen, je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 
Heb je meerdere items gereserveerd let dan op. Je krijgt per gereserveerd item een mailtje dat het item voor je klaarligt.  

ik wil mijn boeken inleveren. Kan dat?

Bij DOK Voorhof (in de brievenbus) en DOK centrum (via het buiten-inleverpunt) kunnen de boeken ingeleverd worden. Let er bij DOK centrum op dat de boeken met de voor- of achterkaft tegen het luik gehouden moeten worden, niet met de rug. Bekijk hier de video met de instructie.

hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuws over DOK?

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via dok.info/nieuwsbrief. Je kunt je op elk gewenst moment ook weer uitschrijven.
Like ook onze Facebook pagina (Dok Delft) of volg ons op Twitter (@Dokdelft) voor nieuws en (lees)tips.

hoe zit het met de lessen en cursussen van de VAK?

Alle informatie over de online lessen en cursussen van de VAK staat op vak-delft.nl. 

ik zie online dat het boek dat ik wil lenen in huis is, maar ik kan het niet vinden in de bibliotheek. Hoe zit dat?

Alle boeken blijven na inname 36 uur in quarantaine. Dat betekent dat ze volgens de catalogus wel in huis zijn, maar nog niet beschikbaar zijn voor uitlening. Nog even geduld dus!

ik heb een boek gereserveerd maar het duurt zo lang. Hoe komt dat?

De leentermijn van alle boeken is op dit moment 6 weken. Materialen die voor en tijdens de sluiting zijn geleend hoeven pas op 15 juni terug te zijn. Hierdoor duurt het langer dan je gewend bent voordat je reservering binnen is.

kan ik ook e-books en luisterboeken lenen?

Alle DOK abonnementen, behalve het kort abonnement, geven ook toegang tot de volledige collectie van de online bibliotheek. Hier vind je zowel e-books als luisterboeken. Meer informatie over het lenen van e-books en luisterboeken vind je hier.

Ben je geen DOK-lid? Dan kan je een aantal luisterboeken gratis beluisteren via de Luisterbieb-app. Er zijn voor de komende periode extra gratis titels toegevoegd. Gratis e-books lezen kan via de ThuisBieb. Een extra service die in elk geval tot 1 juni beschikbaar is.

zit jouw vraag er niet bij?

Stuur een bericht naar info@dok.info en laat ons weten waar we je mee kunnen helpen. We proberen zo snel mogelijk te reageren.


hoe werkt die brievenbus?