DOK op School

Met DOK op School stellen we de bibliotheekcollectie opnieuw samen, passend bij de wensen en behoeften van de school.

Veel schoolbibliotheken zijn statisch: collecties veranderen minimaal, de boeken zijn vaak jaren oud en sluiten niet altijd aan bij het taalniveau en de interesse van de leerlingen. En dat is wel belangrijk, want door een beter aanbod krijgen kinderen meer plezier in lezen, wat de leesvaardigheid en daarmee de schoolprestaties ten goede komt.

Met DOK op School wordt de collectie onderdeel van DOK, zodat deze actueel blijft en regelmatig kan wisselen. Hierdoor heeft de school uiteindelijk de beschikking over ruim 50.000 boeken. Voor ieder kind is er dus altijd een leuk en geschikt boek te vinden. DOK zorgt ervoor dat leerlingen hun boekjes bovendien eenvoudig kunnen vinden en lenen door het implementeren van een online catalogus en uitleensysteem.

DOK op School biedt:

  • een collectie die aansluit op de wensen en behoeften van de school;
  • een actuele, regelmatig wisselende collectie met ruime keuze voor de leerlingen;
  • aansluiting op het taalniveau van de leerlingen;
  • goede begeleiding bij gebruik van de bibliotheek;
  • een uitleenadministratie met een online catalogus;
  • aansluiting op de landelijke monitor.

DOK op School is een door de Koninklijke Bibliotheek (KB) erkend uitleensysteem voor scholen.

DOK op School in de praktijk

Inmiddels werken dertien basisscholen al met DOK op School en dat aantal blijft groeien. Voor elf scholen beheert DOK niet alleen de collectie, maar richtten we ook de bibliotheek opnieuw in én we verzorgen er een activiteitenprogramma om de taalontwikkeling te vergroten. Samen noemen we dit een Vindplaats.

Meer over de Vindplaatsen