Educatienieuws

Resultaat 61 - 70 (van 94)

 • Trots op onze vrijwilligers

  15 februari 2016

  Het is de ochtend van Valentijnsdag als tientallen vrijwilligers binnendruppelen bij DOK Centrum. Meer dan vijftig van de ruim honderd Delftse vrijwilligers die voor DOK werkzaam zijn hebben zich verzameld. Ze worden hartelijk verwelkomd door een team medewerkers, directeur Margot Nicolaes en ras-entertainer Peet Vermeulen. Vandaag worden zij in de watten gelegd, aangezien zij belangeloos vele Delftenaren helpen met het werk dat ze namens de Delftse bibliotheek uitvoeren.

  Bekijk details van Trots op onze vrijwilligers

 • Medewerkers DOK zetten zich in voor vluchtelingen

  10 februari 2016

  In Delft wordt de instroom van vluchtelingenkinderen op de basisscholen merkbaar, vijftien kinderen uit Eritrea, Irak, Syrië en de Verenigde Emiraten gaan naar school op De Horizon in Buitenhof en Poptahof. Op dinsdag 9 februari hadden de medewerkers van DOK een verrassing voor deze kinderen.

  Bekijk details van Medewerkers DOK zetten zich in voor vluchtelingen

 • Dubbele Vindplaats-opening

  10 februari 2016

  Maandag 8 februari was er maar liefst een dubbele Vindplaats-opening: zowel De Schatkaart als de Gabriëlschool kregen een nieuwe schoolbibliotheek. Wethouder Aletta Hekker verzorgde de opening samen met de onderbouw van de Schatkaart. Ze knipten officieel een lint door en natuurlijk las de wethouder nog een stuk voor!

  Bekijk details van Dubbele Vindplaats-opening

 • Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

  7 februari 2016

  Zaterdag 6 februari vond de Delftse voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd plaats in DOK Voorhof, waarbij Bobbi Smit van de Bernadette Mariaschool als winnares uit de bus kwam.

  Bekijk details van Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

 • Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

  27 januari 2016

  Kinderen die op de basisschool meer boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers. Ook hun Cito-resultaten voor begrijpend lezen liggen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Thijs Nielen, die op 26 januari promoveerde aan de Universiteit Leiden.

  Bekijk details van Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

 • Honderden kleuters in Hallo Wereld!

  24 januari 2016

  Beeldend, literair én interactief. Dat zijn de kunsteducatieve lessen die de afdeling DOK Kunst in Hallo Wereld! verzorgt voor leerlingen van groep 1 en 2. Tot de zomervakantie komen er bijna duizend leerlingen naar DOK. Afgelopen weken werden al verschillende klassen 'ondergedompeld in water', naar het thema van de workshop.

  Bekijk details van Honderden kleuters in Hallo Wereld!

 • Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool

  22 januari 2016

  Wethouder Aletta Hekker (van o.a. jeugdzorg en onderwijs) opende woensdag 20 januari samen met de leerlingen uit groep 4 de nieuwste Vindplaats op de Mgr. Bekkersschool. Een Vindplaats is een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek van DOK en biedt de school ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van kinderen.

  Bekijk details van Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool

 • Taal-ladder voor eerste kinderopvanglocaties

  12 januari 2016

  Woensdagochtend 16 december ondertekende directeur Suzana Orlic van SKD Kinderopvang een intentieverklaring om met de locaties De Bloesemboom en De Kindertuin deel te nemen aan het project Taal-ladder van DOK.

  Bekijk details van Taal-ladder voor eerste kinderopvanglocaties

 • Smaaklab

  9 november 2015

  Smaak is iets moois! Kinderen leren in het Smaaklab niet alleen koken en bakken. Ze doen bovendien experimenten met etenswaren en ze leren over (goede) voeding, dieet en gezond leven. Laat het pruttelen, borrelen en sudderen in steeds weer een andere workshop voor kinderen van 8-12 jaar…

  Bekijk details van Smaaklab

 • Vervoersdienst uitgebreid

  29 oktober 2015

  Bij DOK zijn we continu bezig om onze dienstverlening naar scholen te verbeteren. Wist je bijvoorbeeld dat we onze vervoersdienst hebben uitgebreid?

  Bekijk details van Vervoersdienst uitgebreid