Educatienieuws

Resultaat 71 - 80 (van 94)

 • Foto's Boekenbendelab

  23 oktober 2015

  Meer dan 700 kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad tijdens het Boekenbendelab op zondag 11 oktober. Als afsluiter zijn er natuurlijk altijd de foto's nog. Zie jij jezelf ergens terug?

  Bekijk details van Foto's Boekenbendelab

 • Bouwen met de klas

  22 oktober 2015

  Wie test met ons mee? DOK experimenteert met nieuw aanbod voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In november testen we de Bouwplaats.

  Bekijk details van Bouwen met de klas

 • DOK experimenteert: Speelobjecten

  12 oktober 2015

  Kinderen (en volwassenen) kunnen meer lenen dan alleen boeken, dvd’s en games. DOK Centrum leent nu ook speelobjecten uit!

  Bekijk details van DOK experimenteert: Speelobjecten

 • Bouwplaats

  8 oktober 2015

  Sterke verbindingen, bouwwerken en constructies: van de natuurlijke grondstoffen bamboe stokken en rubberen elastiek kun je veel maken!

  Bekijk details van Bouwplaats

 • Win mooie prijzen met je klas!

  30 september 2015

  In aanloop naar de Kinderboekenweek kun je met je klas meedoen aan de leukste klassenwedstrijd van Delft en mooie prijzen winnen. Hangt de poster al bij jou in de klas?

  Bekijk details van Win mooie prijzen met je klas!

 • Kinderboekenweek | Raar maar waar!

  11 september 2015

  Waarom is de zon zo heet? Hoe werkt een televisie? Waarom kun je jezelf niet kietelen? Onder het motto Raar, maar waar! vieren we tijdens de Kinderboekenweek de nieuwsgierigheid van kinderen.

  Bekijk details van Kinderboekenweek | Raar maar waar!

 • BoekStart maakt baby's slimmer

  11 september 2015

  Veel mensen kennen de positieve effecten van voorlezen. Dat dit echter al bij jonge baby's veel positieve effecten heeft, weet niet iedereen.

  Bekijk details van BoekStart maakt baby's slimmer

 • Studio Groen

  25 augustus 2015

  Kijken jullie weleens films en series? Binnenkort kunnen kinderen in DOK Centrum het geheim ontdekken van een green screen. Er komt een groen scherm te staan waarvoor kinderen zelf kunnen acteren. Met behulp van de computer verandert het groene scherm in een zelfgekozen achtergrond!

  Bekijk details van Studio Groen

 • Onderzoek bevestigt effect Bibliotheek op School

  15 juli 2015

  Heeft de Bibliotheek op School (in Delft: DOK op School) een positief effect op leesplezier en de leesvaardigheid van kinderen? Adriana Bus en Thijs Nielen van de Universiteit van Leiden deden hier enkele jaren onderzoek naar. Eerder dit jaar rondden zij hun onderzoek af, met mooie conclusies en verhelderende inzichten als resultaat.

  Bekijk details van Onderzoek bevestigt effect Bibliotheek op School

 • Zomerlezen met de VakantieBieb app

  15 juni 2015

  Kinderen die tijdens de zomervakantie bijna niet lezen, lopen de kans maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug te vallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de gratis VakantieBieb app!

  Bekijk details van Zomerlezen met de VakantieBieb app