kunstklik-vo


overzicht keuzeaanbod

Alle (online) workshops, voorstellingen en lezingen zijn in te zien en te bestellen via de onderwijsshop. 

bekijk aanbod in de onderwijsshop

handig om te weten bij bestellen

op maat

Op aanvraag ontwikkelen we kunstprogramma’s op maat. Je kunt kiezen voor een artistieke verdieping of voor een thematische benadering.

lees meer

contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school of heb je andere vragen? Peet van Duijnhoven is adviseur voortgezet onderwijs voor Kunstklik en maakt graag kennis met je.

Telefoonnummer: 06 426 531 09
E-mailadres: kunstklikvo@dok.info

stuur een mail


co-creatie

Wij bieden docenten ondersteuning bij het ontwikkelen van een kunstproject via brainstormsessies en deskundigheidsbevordering in de gewenste kunstdiscipline.

podium

Ben je op zoek naar een plek om werk van de leerlingen te presenteren? OPEN, waar DOK is gehuisvest, heeft expositiewanden en twee podia met de nodige techniek voor groepen tot honderd leerlingen. Ook bieden we professioneel ingerichte dans-, theater-, muziek-, literatuur- en mediakunststudio’s.

Kunstkick

Kunstkick is een culturele dag waarop de leerlingen culturele instellingen in Delft bezoeken, aan workshops deelnemen en een theatervoorstelling gaan zien. We organiseren ook lezingen en gesprekken tussen leerlingen met theatergezelschappen of kunstenaars. 


partners

Kennismaken met de eigen culturele omgeving is een belangrijk doel van Kunstklik. We werken dan ook intensief samen met andere lokale culturele instellingen, zoals Theater de Veste, het Rietveldtheater, Museum Prinsenhof Delft, Museum Tétar van Elven en Filmhuis Lumen.

Daarnaast hebben we een uitgebreid landelijk netwerk van culturele instellingen en impressariaten waar we mee samenwerken, zoals LKCA, Filmhub Zuid-Holland, Erfgoedhuis Zuid-Holland, tgMAAS en IUDK.

kerndoelen

De programmaonderdelen van Kunstklik voldoen aan de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie:

  • Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. 
  • Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
  • Kerndoel 56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van erfgoed.

nieuwsbrief

Voor de nieuwste updates over Kunstklik kun je je aanmelden voor de DOK nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs.

meld je aan voor de nieuwsbrief