vindplaatsen


meer dan een schoolbieb

Een Vindplaats is niet alleen een plek waar kinderen boeken kunnen lenen en lezen. Wij bieden wekelijks ondersteunende taalactiviteiten in de vorm van theaterlezen, interactief voorlezen en begrijpend lezen. De collectie is op maat gemaakt en past bij de wensen van de school. Omdat wij de boeken beheren, kan de collectie regelmatig wisselen en worden aangevuld. Zo is er voor ieder kind altijd een leuk boek te vinden.


leescoaches

Wij werken in de Vindplaats samen met leescoaches. Dat zijn ouders van leerlingen of andere vrijwilligers. Zij ontvangen een training van ons om kinderen te kunnen helpen bij het zoeken van een mooi boek, bij het lenen of om onze medewerker te ondersteunen bij de activiteiten.

schoolWise

Iedere school met een Vindplaats maakt gebruik van schoolWise; het systeem waarmee we het lenen registreren en monitoren. Ook heeft elke school een eigen webpagina waar leerlingen onder andere een leeslogboek kunnen bijhouden. Leerkrachten kunnen informatie over boeken vinden en hun leerlingen boekentips sturen.

financiering

Een Vindplaats wordt gefinancierd door de school zelf en is daarmee eigendom van de school. Er zijn mogelijkheden voor bijdragen van derden. Zo draagt de gemeente Delft bij aan Vindplaatsen op meerdere scholen vanuit het onderwijsachterstandsbeleid. Maar ook andere bronnen van extra middelen zijn mogelijk, zoals de Stichting Lezen. Wij denken daar graag over mee.


laatste nieuws

contact

Ben je benieuwd wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan contact op met Claire van Eijck via c.vaneijck@dok.info.