Ook nu staan we voor je klaar

Zeker in deze tijd, waarin jullie op afstand de leerlingen zo goed les blijven geven, kunnen we jullie ondersteunen. Graag zelfs! Met materialen, denk aan boeken die de leerlingen mee naar huis mogen nemen, met lessen voor thuis en met inspiratie. En als jij een leuk idee hebt voor wat wij voor jullie kunnen doen, horen we dat heel graag!

Dit kan DOK nu voor het onderwijs doen

Lesgeven aan groepen die opgesplitst zijn, rekening houden met afstand tot elkaar, een nieuwe situatie waarin om een andere aanpak gevraagd wordt. De teams van DOK taal en kunst & cultuur denken graag mee over nieuwe vormen van leesbevordering en lessen in kunst en cultuur. Neem contact met ons op voor maatwerkoplossingen die het beste passen bij jouw aanpak in je school.

Boeken voor je leerlingen

Zijn je leerlingen uitgelezen of hebben ze nieuwe inspiratie nodig? Wij bieden je school de mogelijkheid om leerlingen van nieuwe boeken te voorzien! Alle scholen hebben inmiddels bericht hierover ontvangen. Heb je een vraag? Mail dan met Frouke Hoekstra via f.hoekstra@dok.info of bel haar via 06-42653100. 

Zo houd je het leesplezier hoog

  • Wij lezen voor! Bekijk onze voorleesfilmpjes op YouTube voor kinderen in groep 1 t/m 8.
  • Via de app TikTok dagen we kinderen uit om mee te doen met boeken-challenges.

Tips en inspiratie voor leerkrachten

Via deze links kom je bij informatie die je verder kan helpen bij het geven van je lessen. 


Tips voor thuis en op school

Hier vind je tips die heel praktisch zijn voor leerlingen thuis. Maar je kunt de meeste ook prima inzetten in de klas. Kun je hulp gebruiken om deze thuistips om te zetten naar een groepsles? Neem contact met ons op.


Contact opnemen

Hieronder staan de gegevens wie je waarvoor kunt bellen of mailen.

Cultuurhelden

Zoals je het hele jaar door van ons gewend bent staan we ook nu voor je klaar om vragen te beantwoorden of om je te helpen met alternatieve lesvormen op afstand. Neem contact op met je coördinator om de mogelijkheden te verkennen! Of mail Janneke Baken, j.baken@dok.info, zij weet bij wie je moet zijn. 

KUNSTklik

Over het weer opstarten van de KUNSTklik-programma's krijg je te zijner tijd bericht. Heb je alvast een vraag hierover? Neem dan contact op met Anne Boer via 06-42653118 of a.boer@dok.info

Wil je als leerkracht ondersteuning krijgen van een vakdocent bij het maken van een les in een kunstdiscipline zoals muziek of dans? Dat kan! Mail hiervoor naar Janneke Baken, j.baken@dok.info

Voortgezet onderwijs

Heb je vragen over het aanbod voor volgend seizoen? Wil je nu ondersteuning van een vakdocent bij het maken van een creatieve les?  Neem contact op met Peet van Duijnhoven via p.vanduijnhoven@dok.info.

Taaleducatie

Wil je meer weten over de ‘nieuwe’ manier waarop DOK via de scholen boeken voor leerlingen beschikbaar maakt om thuis te lezen? Of kun je wel wat hulp of inspiratie gebruiken om de kinderen thuis aan het lezen te houden? Informatie over collecties voor de klas thuis en activiteiten om het lezen te bevorderen krijg je van Frouke Hoekstra via f.hoekstra@dok.info of 06-42653100.

Taalvisite digitaal

Ook nu komen de vrijwilligers van DOK op visite: digitaal! De vrijwilligers hebben digitaal contact met de gezinnen en lezen de kinderen voor, praten met de kinderen over wat hun bezighoudt en spreken de ouders en geven hun tips en adviezen. Ken je kinderen die zo’n digitale Taalvisite goed kunnen gebruiken?( Dat kan vervalt, je) Je kunt ze nu bij ons aanmelden. Nadat je dit besproken hebt met de ouders (of verzorgers) van het kind vul je het speciale aanmeldformulier Aanmeldformulier voor digitale Taalvisite schooljaar 2019-2020 in.

Voor vragen of advies kun je mailen naar taalvisite@dok.info. We nemen snel contact met je op. Of bel ons tijdens het telefonisch spreekuur: Janine Jongen (06-42653191) op dinsdag van 10.00 - 11.00 uur of Ursula Schürch (06-42653188) op woensdag van 14.00 - 15.00 uur. 

Vindplaatsen en DOK op School

Klassikaal lenen in de Vindplaats kan nu even niet doorgaan. Toch blijven we in contact met de leerlingen van onze Vindplaatsscholen. We sturen regelmatig nieuwsbrieven met tips en inspiratie voor leerlingen thuis. Samen met de scholen proberen we ook thuis het leesplezier te brengen. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met de DOK-coördinator van je Vindplaats of bel of mail Claire van Eijck: 06-42653189 of c.vaneijck@dok.info