Nieuwsoverzicht

Resultaat 131 - 140 (van 194)

 • Feestelijke opening Taal-ladder bij De Bloesemboom Bekijk details

  18 februari 2016

  Op maandagochtend 15 februari is bij kindercentrum De Bloesemboom van SKD Kinderopvang een vrolijk feestje gevierd in aanwezigheid van directeur Suzana Orlic en haar team, ouders en andere geïnteresseerden. De Bloesemboom is het eerste kinderdagverblijf in Delft dat deelneemt aan het project Taal-ladder van DOK. Het feestje was de officiële opening.

  Bekijk details van Feestelijke opening Taal-ladder bij De Bloesemboom

 • Trots op onze vrijwilligers Bekijk details

  15 februari 2016

  Het is de ochtend van Valentijnsdag als tientallen vrijwilligers binnendruppelen bij DOK Centrum. Meer dan vijftig van de ruim honderd Delftse vrijwilligers die voor DOK werkzaam zijn hebben zich verzameld. Ze worden hartelijk verwelkomd door een team medewerkers, directeur Margot Nicolaes en ras-entertainer Peet Vermeulen. Vandaag worden zij in de watten gelegd, aangezien zij belangeloos vele Delftenaren helpen met het werk dat ze namens de Delftse bibliotheek uitvoeren.

  Bekijk details van Trots op onze vrijwilligers

 • Medewerkers DOK zetten zich in voor vluchtelingen Bekijk details

  10 februari 2016

  In Delft wordt de instroom van vluchtelingenkinderen op de basisscholen merkbaar, vijftien kinderen uit Eritrea, Irak, Syrië en de Verenigde Emiraten gaan naar school op De Horizon in Buitenhof en Poptahof. Op dinsdag 9 februari hadden de medewerkers van DOK een verrassing voor deze kinderen.

  Bekijk details van Medewerkers DOK zetten zich in voor vluchtelingen

 • Dubbele Vindplaats-opening Bekijk details

  10 februari 2016

  Maandag 8 februari was er maar liefst een dubbele Vindplaats-opening: zowel De Schatkaart als de Gabriëlschool kregen een nieuwe schoolbibliotheek. Wethouder Aletta Hekker verzorgde de opening samen met de onderbouw van de Schatkaart. Ze knipten officieel een lint door en natuurlijk las de wethouder nog een stuk voor!

  Bekijk details van Dubbele Vindplaats-opening

 • Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  7 februari 2016

  Zaterdag 6 februari vond de Delftse voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd plaats in DOK Voorhof, waarbij Bobbi Smit van de Bernadette Mariaschool als winnares uit de bus kwam.

  Bekijk details van Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

 • Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect' Bekijk details

  27 januari 2016

  Kinderen die op de basisschool meer boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers. Ook hun Cito-resultaten voor begrijpend lezen liggen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Thijs Nielen, die op 26 januari promoveerde aan de Universiteit Leiden.

  Bekijk details van Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

 • Gastlenen Bekijk details

  25 januari 2016

  Gastlenen: materialen lenen in een bibliotheek buiten Delft

  Bekijk details van Gastlenen

 • Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool Bekijk details

  22 januari 2016

  Wethouder Aletta Hekker (van o.a. jeugdzorg en onderwijs) opende woensdag 20 januari samen met de leerlingen uit groep 4 de nieuwste Vindplaats op de Mgr. Bekkersschool. Een Vindplaats is een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek van DOK en biedt de school ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van kinderen.

  Bekijk details van Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool

 • Nieuwe e-booktitels! Bekijk details

  15 januari 2016

  Wist je dat je met je bibliotheekpas ook e-books kunt lenen? Onze collectie telt meer dan 10.000 e-books. Van literaire romans, thrillers, waargebeurde verhalen tot kinderboeken of poëzie. Grote kans dat jouw favoriete boek er tussen zit. Elke maand worden er nieuwe titels toegevoegd aan de collectie.

  Bekijk details van Nieuwe e-booktitels!

 • Taal-ladder voor eerste kinderopvanglocaties Bekijk details

  12 januari 2016

  Woensdagochtend 16 december ondertekende directeur Suzana Orlic van SKD Kinderopvang een intentieverklaring om met de locaties De Bloesemboom en De Kindertuin deel te nemen aan het project Taal-ladder van DOK.

  Bekijk details van Taal-ladder voor eerste kinderopvanglocaties