Media Ukkie Dagen 2020


vrijdag

De eerste tip van de 7 tijdens de Media Ukkie Dagen! Tijdens deze lange dagen is het moeilijk om je als kind aan de regels en grenzen van mediagebruik te houden. Hoe ga je als ouder om met het mediagebruik van je kind? En hoe zorg je dat jouw kind veilig op het internet zit? Op de site van de Media Ukkie Dagen vind je het antwoord op deze en andere vragen.

zaterdag

Thuisles kan best een uitdaging zijn.. Bij Het Mediateam vind je inspiratie voor thuis lesgeven en tips om tussendoor even lekker te ontspannen. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Maak bijvoorbeeld met de Creativigeit een familie-vlog of leer (code)taal om met de robot te kunnen spelen!

zondag

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0-18 mediawijs op te laten groeien. Net als bij een echte diamant zorgen de 5 thema's - plezier, veiligheid, samen, inhoud en balans - samen voor een sprankelend geheel.
Ontdek leuke tips ingedeeld op de 5 thema's van de MediaDiamant.


maandag

Met deze Media Ukkie tip ontdek je de skills van de toekomst. Wat kun je allemaal met een Microbit? Hoe werkt een lijmpistool? En wie is eigenlijk de baas van het internet? Skillsdojo leert je in leuke missies alles over technologie, robotica, programmeren en nog veel meer! Check hier snel alle missies!

dinsdag

Vers van de pers: de spannende verhalenserie 'Huisarrest'! 10 verhalen over kinderen die in quarantaine zitten omdat er een gevaarlijk virus heerst. Geschreven en voorgelezen door bekende kinderboekenschrijvers. De eerste aflevering is gisteren online gekomen, en dagelijks om 14:00 uur komt een nieuwe aflevering online.

woensdag

De Media Ukkie tip van vandaag is een hele leuke, vinden wij zelf! Want wat is er nu leuker dan zelf iets maken. Bekijk bijvoorbeeld de poster met 50 tools die iedereen zou moeten kennen. Hoeveel kan jij er al afvinken? En met alle maakchallenges ben je ook wel even zoet. Komt dat even mooi uit? Sluit je aan bij de makers!


donderdag

Met Mediasmarties is het makkelijk om per leeftijd geschikte media te zoeken. Hier vind je een heleboel tips en recensies over films, series, apps, games, internet en boeken, en er is een handige zoekfunctie waarbij je verschillende media kunt combineren. Kijk voor meer info op mediasmarties.nl. Meld je aan voor de Mediasmarties nieuwsbrief en krijg maandelijks een nieuwe dosis media-inspiratie. Ook worden er leuke acties en kortingen gedeeld!

vrijdag

De app 'Wij gaan op berenjacht' zit vol met activiteiten en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Michael Rosen en Helen Oxenbury dat 25 jaar geleden voor het eerst verscheen. Je vind de app hier. Zijn jullie zelf al op berenjacht geweest en heb je de beer bij DOK centrum al gespot? Kijk op berenjachtkaart.nl waar je alle beren kunt vinden.