BoekStart

Baby's houden van boeken! Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen!

Is je zoon of dochter pas geboren?
Gefeliciteerd!  Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon voor het BoekStartkoffertje en een jaar gratis jeugdlidmaatschap voor onze bibliotheek.

In het BoekStartkoffertje zit een stoffen babyboekje, en een liedjesboekje met cd of een hardkartonnen boekje voor als je kindje iets ouder is. Dat is nog eens een leuk cadeau!  

DOK heeft kijkboekjes, voelboekjes, knisperboekjes, buggyboekjes en nog veel meer! Elke maand organiseren we een babyvoorleesochtend in DOK Centrum. Leuk voor jou en voor je kindje!

De waardebon om lid te worden is geldig tot de eerste verjaardag van je baby en het abonnement loopt automatisch af. Zien we je binnenkort bij DOK?

Tip: om wachten bij de balie te voorkomen adviseren wij je om alvast via de site lid te worden. Kies hiervoor in het lidmaatschapsformulier het Boekstart abonnement.

Daarna moet je nog wel even naar ons toekomen met een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs) en een adreslegitimatie. Je krijgt dan direct het koffertje en de pas mee.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.