DOK Designers testen kinderboekenweek games

Tijdens de kinderenboekenweek zijn er 3 spellen die gespeeld kunnen worden met een smartphone of tablet. Deze week hebben de DOK designers de spellen alvast getest!

In DOK (zowel in Centrum als Voorhof) hangen tijdens de Kinderboekenweek van 6 okt tot en met 16 okt posters met QR-codes. Wanneer de je code op de poster scant kun je een spel spelen.

Het beroepenspel

Tijdens het spelen van het beroepenspel kom je er met het beantwoorden van vragen en kijken van filmpjes achter welk beroep het beste bij jou past. Dit kunnen zowel bestaande beroepen zoals politieagent zijn als fantasieberoepen zoals drakenkweker. Ook krijg je boekentips die passen bij jou interesse.

Het mysterie spel

Tijdens dit spel los je 5 mysteries op. Pas als je een mysterie hebt opgelost kun je weer verder. Hints voor de oplossingen vind je verspreid over de jeugdafdelingen van DOK. Lukt het jou om alles op te lossen en bij het 6de eindspel te komen?

Het worden wat je wil spel

Dit spel is wel heel erg gaaf. In DOK staat een green screen dat zoveel betekent als een groen scherm. Misschien weet je ervan dat dit soort schermen ook wel eens in films worden gebruikt als ze een achtergrond willen projecteren? Dat is precies wat je hier ook kan doen. Kies de achtergrond van je favoriete boek en projecteer deze op het scherm. Ga er dan zelf bij staan en op deze manier speel je de hoofdrol in je favoriete boek. 

Tips en tops

De DOK Designers hebben de spellen beoordeeld en geven nog een paar handige tips.
De cijfers die gegeven werden varieerden van een 6,5 tot een 9,8.

  • Zet je geluid van je telefoon of tablet niet te hard
  • Neem pen en papier mee of vraag het bij de balie (vooral handig bij het mysterie spel)
  • Laden van filmpje kan wat langer duren dus heb geduld