Themaroute

Afgelopen week zijn we weer bij elkaar gekomen om te bespreken wat we nou eigenlijk van de nieuwe themaroute in DOK Centrum vinden. We zijn van plan om zo'n themaroute ook in DOK Voorhof in te richten. Tijdens deze pizzasessie hebben we gekeken of er nog tips en verbeterpunten waren.

We hadden een belangrijke gast; Sharon, zij is verantwoordelijk voor de boekencollectie. Ze heeft iedereen uitgelegd wat de thema’s inhouden en wat ze gaan doen.

wat is een themaroute?

Samen met de DOK designers van vorig jaar hebben we de themaroute ontwikkelt. Bij de Torteltuin en Metropolis hangt een uitleg hierover. De thema’s van de boeken zijn verdeeld in kleuren. Per kleur is een thema verdeeld in onderwerpen. Het thema van de kleur rood is bijvoorbeeld gevoel. Onderwerpen zijn: verdriet, anders zijn, liefde, vriendschap en grappig. Het is belangrijk dat je plezier hebt in het lezen van je boek maar ook in het vinden van je volgende boek. Dat gaat makkelijker met de themaroute.

opdracht

Sharon gaf als opdracht één boek uit te kiezen die ze leuk vonden, en één boek uit te kiezen voor een spreekbeurt. Hoe ze bij het uitgekozen boek kwamen, mochten ze opschrijven. Toen iedereen een boek uitgekozen had, werden er vijf kleinere groepjes gemaakt. Per groepje werd er besproken welk boek ze hadden, hoe ze er aan kwamen en of ze nog tips hadden.

resultaat

Bijna alle DOK designers gingen gelijk op de uitleg van de themaroute af. Er werd wel op verschillende manieren gezocht, de een zocht specifiek een onderwerp, de ander ging op een leuke kaft af. Gelukkig was iedereen positief over de themaroute. We hadden zelfs nog tijd om ons eigen gekozen boek door te lezen!