DOK labs


feestelijke opening Woordlab op zaterdag 13 april vanaf 11.00 uur

Op 13 april opent het Woordlab met een spectaculaire transformatie van de centrale tribune in OPEN. Er wordt een levensgroot gedicht op uitgestald.

Het doet denken aan koelkastpoëzie: ieder woord van het gedicht staat op een apart plankje. Na de onthulling van het gedicht, mag je met de woorden gaan schuiven en andere gedichten laten ontstaan. 

Er is een levende poëziejukebox, er is een woordfabriek met typemachines en een verhalenzoeker maakt met woorden uit het publiek wonderlijke verhalen.

openingsprogramma

  • 11.00 uur:  onthulling trapgedicht
  • 11.30 - 15.30: de poëziejukebox
  • 13.00 - 13.30: de verhalenzoeker
  • 13.00 - 15.30: de woordfabriek
  • 15.00 - 15.30: de verhalenzoeker

Fotografie en filmopnames
Tijdens de feestelijke openingsdag maken we sfeeropnames voor DOK. De beelden worden gebruikt als verslaglegging en ter promotie van de activiteiten via onze kanalen (drukwerk en online). Indien je hier bezwaar tegen hebt, graag melden bij de fotograaf of videograaf.

de poëziejukebox

Speciaal op de openingsdag loopt de levende poëziejukebox in OPEN rond. Kies uit 45 gedichten van onder andere Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink, Ted van Lieshout, Hans Dorrestijn en Hetty Heyting. En een deel is door kinderen zelf geschreven. Onderwerpen: ruzie, liefde, vluchtelingen, pesten, een tand die los zit, vrijen op tv, monsters, rimpels en hondendrollen.

Jij kiest, hij – Rop Janze – draagt voor. Uit het blote hoofd natuurlijk!

 


Woordlab: van 13 april tot en met 29 mei 2019

de verhalenzoeker

Een verhalenverteller wil graag zijn verhaal vertellen, maar kan niet meer op de woorden komen. Hij is ze kwijtgeraakt. Helpen jullie hem verder?

Jullie bedenken de woorden waarmee de verhalenverteller een verhaal kan vertellen. Schrijf die op stickers en plak ze op de verteller. Welk wonderlijk verhaal zal hij daar van maken?

wanneer: elke woensdagmiddag
tijd: 14.00 - 14.30 uur
waar: De Wegisweg
leeftijd: 4 - 9 jaar

de woordfabriek

Tover letters op papier met behulp van echte ouderwetse typemachines. 

In de typemachines zitten lange rollen papier die over een waslijn komen te hangen. Kies een schrijfopdracht uit het koffertje op tafel of maak woorden met 'vreemde' atrributen en grappige plaatjes. 

workshop door Laura Stassen:
zaterdag 13 april van 13.00 - 15.30 uur
zaterdag 4 mei van 14.00 - 16.30 uur
waar: De Wegisweg
leeftijd: 5 - 12 jaar

Op andere dagen kun je ook tikken in de woordfabriek. Heb je zin om met woorden te spelen? Vraag het aan een medewerker!

het trapgedicht

Elke ochtend staat 'ie er weer, een levensgroot gedicht uitgestald op de centrale tribune in OPEN. Ieder woord staat op een eigen plankje. Maak jij er jouw versie van?

Puzzel en schuif met de woorden of laat woorden weg tot er een nieuw gedicht ontstaat van jou. Levensgroot, midden in OPEN.


introductie DOK labs

wat zijn Labs?

Bij de Labs maak je van je ideeën kunstwerken, schrijf je verhalen of doe je mee aan theatervoorstellingen. De Labs zijn verspreid over het jaar en hebben iedere periode een nieuw thema.

Kom naar de Labs voor inloopactiviteiten of begeleide workshops met kunstenaars, theaterdocenten en wetenschappers. En terwijl jij creatief bent kunnen je ouders een hapje eten of iets drinken in ons proeflokaal of leescafé.