DOK labs


de DOK labs smaakmakers special

Loop de lekkere boekenroute, ontdek het spannende voedsellab, maak je eigen schimmelkunstwerk, schrijf over een weemoedige schimmel of bestel een gedichtje bij chef de poëzie Naomi Felesita.

programma


inloopactiviteiten die je altijd kunt komen doen

wat voor een leeseter ben jij?

Hé jij, wat voor een lezer ben jij eigenlijk? En, wat voor een eter? Loop de lekkere boekenroute en ontdek wat voor een leeseter jij bent!

voedsellab

In het voedsellab  vind je  eetweetjes, rijmsoep, leesvoer  ingedeeld op  smaken en petri-schaaltjes met schimmels. Bij welke smaak past jouw lievelingsboek het best? En durf jij in het voedsellab te onderzoeken of je oud voedsel nog kunt eten?


workshops en voorlezen

workshop druipgebakje

Maak een eigen schimmelkunstwerk in de vorm van een druipgebakje. Je maakt kleine druipkunstwerkjes door elke keer verf in een andere schimmelkleur te mengen en over je werkje te gieten. Je druipkunstwerkje krijgt een mooie plek in het voedsellab.

workshop weemoedige schimmels

Creatief schrijven met schimmels! Kies een schimmel uit om over te schrijven. Aan de hand van 7 vragen over het verleden van de schimmel (wat was de schimmel voordat de schimmel een schimmel was) maak je een weemoedige tekst van 10 zinnen. Je schrijft je heimweetekst op in de vorm van een schimmel en je eerste zin begint altijd met: Oh was ik nog maar een...

voorleesuurtje met smakelijke verhalen

Zin in een pittig verhaal of juist in een flauw sprookje?  Schuif gezellig aan tafel voor een smakelijk verhaal naar keuze.


introductie DOK labs

wat zijn Labs?

Bij de Labs maak je van je ideeën kunstwerken, schrijf je verhalen of doe je mee aan theatervoorstellingen. De Labs zijn verspreid over het jaar en hebben iedere periode een nieuw thema.

Kom naar de Labs voor inloopactiviteiten of begeleide workshops met kunstenaars, theaterdocenten en wetenschappers. En terwijl jij creatief bent kunnen je ouders een hapje eten of iets drinken in ons proeflokaal of leescafé.