DOK labs


Anders is geen land, maar een gemoedelijk virus. Een virus
met een geschiedenis, want wie goed kijkt, komt restanten uit verschillende tijdperken van Anders in zijn eigen wereld tegen.

— Bron: filosoof Laposta (1325 na Chr.)


hoogtepunten & bezienswaardigheden

reisgids van Anders

In het land Anders is alles anders. We hebben enkele pagina's uit de reisgids van Anders gevonden, maar de informatie is nog niet compleet. Welke taal spreken ze in Anders? In welke vervoersmiddelen rijden ze? En welke dieren leven er? Kom langs en help mee met het vullen van de pagina's!

Deze activiteit is altijd te doen op de Wegisweg en Metropolis.

verslag van de feestelijke opening

de vlag van Anders

Wij vonden de restanten van een vlag. Zou het de vlag van Anders zijn, het land waar alles anders is? Help mee te bedenken hoe de vlag eruitziet, zodat we hem kunnen restaureren! Ga aan de slag met stof, verf, plakband, viltstiften, dopjes en meer. 

wanneer: zaterdag 26 oktober
tijd: 14.30 - 16.00
waar: Metropolis
leeftijd: 6 - 12 jaar

verhalen uit Anders

Er zijn spannende voorwerpen en foto's gevonden in Anders, het land waar alles anders is. Wat zijn de verhalen die hierbij horen? Kom luisteren en verzin, samen met een schrijver, je eigen verhaal.

wanneer: woensdag 13 november
tijd: 14.30 - 16.00 / 16.00 - 17.00
waar: Wegisweg / Metropolis
leeftijd: 6 - 9 jaar / 10 - 12 jaar

groeten uit Anders

De souvenirwinkel van Anders, het land waar alles anders is, is nog helemaal leeg. Help jij mee hem te vullen met zelfgemaakte tasjes en ansichtkaarten?

wanneer: zaterdag 23 november
tijd: 14.30 - 16.00
waar: Metropolis
leeftijd: 6 - 12 jaar


introductie DOK labs

wat zijn Labs?

Bij de Labs maak je van je ideeën kunstwerken, schrijf je verhalen of doe je mee aan theatervoorstellingen. De Labs zijn verspreid over het jaar en hebben iedere periode een nieuw thema.

Kom naar de Labs voor inloopactiviteiten of begeleide workshops met kunstenaars, theaterdocenten en wetenschappers. En terwijl jij creatief bent kunnen je ouders een hapje eten of iets drinken in ons proeflokaal of leescafé.