DOK labsthema: vriendschap, kom erbij!

Er bestaan boeken, liedjes, kunstwerken, gerechten, kledingstukken die over vriendschap gaan. Vriendschap is een heel populair onderwerp en ook het thema van de kinderboekenweek. In september en oktober zijn er diverse inloopactiviteiten en workshops in het thema Vriendschap, kom erbij!  

wat voor vriend ben jij?

Door het lopen van een route met vragen en opdrachten kom je erachter of je een Fantasievolle vriend, Lieve vriend, Gezellige vriend of Eigenzinnige vriend bent.
Je kunt deze route lopen tijdens openingstijden tot en met 22 oktober.

maak vrienden in je eigen stripverhaal!

Kom je eigen stripverhaal uitbeelden. Voor een scherm staan ‘props’ die je in je verhaal kunt gebruiken. Heb je alles klaar dan maken we een foto die gedeeld kan worden op social media. Je kunt deze activiteit doen tijdens openingstijden tot en met 22 oktober.


workshops

bouw mee aan de ideale vriend

Vriendschap is een heel populair onderwerp en ook het thema van de kinderboekenweek. Maar wat is vriendschap precies? En, hoe ziet een ideale vriend eruit? Dat mag jij zelf bedenken, want tijdens deze workshop bouw je levensgroot je ideale vriend. Hoe gaat die van jou eruit zien? Inschrijven voor deze workshop via website of aan de balie.

maak je eigen stripverhaal

Een echte striptekenaar leert jou alle geheimen om je eigen stripverhaal te maken. Ga lekker aan de slag, en aan het einde van de workshop heb jij je eigen stripverhaal over Vriendschap klaar! Inschrijven voor deze workshop via website of aan de balie.

theater workshop levend stripverhaal

De meeste stripverhalen worden getekend, maar het kan ook anders! Met hulp van een theaterdocent ga je de strip uitbeelden. Inschrijven voor deze workshop via website of aan de balie.


DOK introduceert DOK labs

Wat zijn labs?

Bij de labs maak je van je ideeën kunstwerken, schrijf je verhalen of doe je mee aan theatervoorstellingen. De labs zijn verspreid over het jaar en hebben iedere periode een nieuw thema.

Kom naar de labs voor inloopactiviteiten of begeleide workshops met kunstenaars, theaterdocenten en wetenschappers. En terwijl jij creatief bent kunnen je ouders een hapje eten of iets drinken in ons proeflokaal of leescafé.