Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adult-plek ingericht.

Even klaar met lezen? Stuur je vader of moeder voor een kop koffie en kom lekker spelen met andere kinderen op de afdeling.

Kinderen (en volwassenen) kunnen meer lenen dan alleen boeken, dvd’s en games. DOK Centrum leent ook speelobjecten uit! 

Tips e-books

Voordelig uit met je Biebpas

Ga er lekker op uit! Samen met je familie naar Madurodam, ontdek de wereld in het Museon of maak een reis door de mens bij Corpus. Korting op vertoon van je biebpas!

Let op! Voordeel met je Biebpas stopt per 1 juli 2017.

DOK Educatie

Ook buiten de muren van onze DOK-vestigingen stimuleren we de ontwikkeling van kinderen op een ontdekkende wijze. Dit doen we met diverse educatieprogramma’s op het gebied van lezen, taal, kunst en cultuur op scholen, in de kinderopvang en bij gezinnen thuis. Wilt u hier meer over weten of bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger bij te dragen?

Nieuw!

Nieuwste films

Ook Engelse collectie in DOK Voorhof

DOK Voorhof heeft nu ook een uitgebreide Engelse jeugdcollectie!

Engelse jeugdcollectie in DOK Voorhof

Lid worden

Jeugdleden (tot 18 jaar) hebben maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit en je mag e-books lenen! Voor de prijs van € 15,- is de wereld voor je te leen. Daarnaast mag je ook dvd's en zelfs kunst lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je deze onbeperkt. Waar wacht je nog op?

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.