Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adult-plek ingericht.

Even klaar met lezen? Stuur je vader of moeder voor een kop koffie en kom lekker spelen met andere kinderen op de afdeling.

Kinderen (en volwassenen) kunnen meer lenen dan alleen boeken, dvd’s en games. DOK Centrum leent ook speelobjecten uit! 

Tips e-books

Zilveren Griffels en Penselen

 • Kinderen met een ster Bekijk details

  Dit voorleesboek beschrijft het leven van zes kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen.

  Bekijk details van Kinderen met een ster

 • Alaska Bekijk details

  Is leven zonder een hond eigenlijk wel mogelijk? Volgens dit boek eigenlijk echt niet. Vanaf 11 jaar

  Bekijk details van Alaska

 • Eilanddagen Bekijk details

  Over een bijzondere vriendschap en liefdesverhouding tussen drie tieners. Een mooi, broeierig verhaal over vriendschap en verliefd zijn. Vanaf 12 jaar

  Bekijk details van Eilanddagen

Meer winnende titels

DOK Educatie

Ook buiten de muren van onze DOK-vestigingen stimuleren we de ontwikkeling van kinderen op een ontdekkende wijze. Dit doen we met diverse educatieprogramma’s op het gebied van lezen, taal, kunst en cultuur op scholen, in de kinderopvang en bij gezinnen thuis. Wilt u hier meer over weten of bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger bij te dragen?

Nieuwste films

Nieuw!

Engelse collectie in DOK Voorhof

DOK Voorhof heeft nu ook een uitgebreide Engelse jeugdcollectie!

Engelse jeugdcollectie in DOK Voorhof

Lid worden

Jeugdleden (tot 18 jaar) hebben maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit en je mag e-books lenen! Voor de prijs van € 15,- is de wereld voor je te leen. Daarnaast mag je ook dvd's en zelfs kunst lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je deze onbeperkt. Waar wacht je nog op?

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.