Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adultplek ingericht op de Romanafdeling.

Even klaar met lezen? Stuur je vader of moeder voor een kop koffie en kom lekker spelen met andere kinderen op de afdeling.

Nieuw!

E-book uitgelicht

Het geheim van de voetbalgame

Als de voetbalwedstrijd op tv in zijn voorspelde 0-3 eindigt, weet Dolf het zeker: zijn spel kan in de toekomst kijken! Vanaf dat moment wordt alles anders. Zelfs Lana, het leukste meisje in de klas, ziet hem opeens staan. Met haar deelt hij zijn geheim. Maar dan komen grotere jongens achter hem aan. Zij willen zijn game. Heeft Lana hem verraden?
Vanaf 8 jaar

Tip

Reis naar het hoge noorden

Wanneer Kokkie een postkaart ontvangt met daarop alleen maar de zin 'våder is verløren', is het hek van de dam. Kokkie is vastbesloten om naar het Høge Nøørden te reizen, om haar verdwenen vader op te sporen. Max en Trixie gaan met haar mee.

Een razend spannend en dolkomisch verhaal vol vikingen, elanden en smørrebrød. Het derde deel in een briljante reeks. Vanaf 8 jaar

Nieuwste films

  • De dolle tweeling Bekijk details

    De tweelingzusjes Hanni en Nanni beleven allerlei avonturen tijdens hun eerste en tweede jaar op het internaat Lindenhof. Vanaf 8 jaar

    Bekijk details van De dolle tweeling

  • Boy 7 Bekijk details

    Sam (17) wordt wakker met geheugenverlies in een metro en weet te ontkomen aan de politie. Dankzij zijn notitieboekje wordt hem duidelijk wat er gaande is. Vanaf 13 jaar

    Bekijk details van Boy 7

Leen ook eens een speelobject

Je kunt meer lenen dan boeken, dvd’s en games. Een speelobject, bijvoorbeeld! Alleen bij DOK Centrum.

Lid worden

Ik wil lid worden

Voor € 15,- is de wereld voor jou een jaar lang te leen! Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit hebben. Je kunt ook kiezen voor tijdschriften of strips. Of leen eens een e-book. Tegen een kleine bijdrage neem je bovendien de leukste films of speelobjecten mee naar huis.

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Tips e-books

Alvin and the Chipmunks

Verzamelbox van de Frans-Amerikaanse CGI-animatieserie over de chipmunks: drie brutale eekhoorntjes met hoge stemmetjes en veel talent voor muziek. Vanaf 6 jaar