Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) hebben we onze Young Adult collectie. Deze is te vinden op de romanafdeling.

Nieuw!

Films

  • Mojicons, deel 1 Bekijk details

    Op een dag steelt een schurk het apestaartje, waardoor alle elektronische communicatie tot stilstand komt. De Mojicons ondernemen een avontuurlijke reis om hun wereld te redden. Vanaf 9 jaar.

    Bekijk details van Mojicons, deel 1

  • Mojicons, deel 2 Bekijk details

    Een animatieserie in zes delen over de wereld van internet die wordt bevolkt door de Mojicons, de ontelbare emoticons die we gebruiken in e-mails en andere elektronische berichten. Vanaf 9 jaar.

    Bekijk details van Mojicons, deel 2

E-book uitgelicht

100% Coco

De 13-jarige Coco is gek op excentrieke kleding en droomt ervan beroemd te worden met mode. Maar als ze uitgemaakt wordt voor Coco de Clown gaat ze verder als grijze muis. Haar modevlog wordt echter steeds populairder. Wat nu?

Leen ook eens een speelobject

Je kunt meer lenen dan boeken, tijdschriften en dvd’s. Een speelobject, bijvoorbeeld! Alleen bij DOK Centrum.

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Lid worden

Ik wil lid worden

Voor € 15,- is de wereld voor jou een jaar lang te leen! Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd in bezit hebben. Of leen eens een e-book. Tegen een kleine bijdrage neem je bovendien de leukste films of speelmaterialen uit de objectenkast (alleen in DOK Centrum) mee naar huis.

Tips e-books