Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) hebben we onze Young Adult collectie. Deze is te vinden op de romanafdeling.

Nieuw!

 • Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit Bekijk details

  Vik heeft heimwee naar Amsterdam waar hij woonde voordat hij bij Lies in de klas kwam. Als hij van zijn moeder een geheimzinnige kaart krijgt gaat hij haar opzoeken. Vanaf circa 8 jaar.

  Bekijk details van Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit

 • De muizen Bekijk details

  Fien ontdekt wel tachtig muizen achter de kliko. Dat is op zich al merkwaardig, maar het wordt nog vreemder als ze 's avonds tegen Fien beginnen te praten... Vanaf circa 9 jaar.

  Bekijk details van De muizen

 • Elvy’s wereld Bekijk details

  Elvy en haar beste vriendin Kate zijn uitgenodigd om langs te komen bij Ce de la C in Londen! het hipste modemagazine van het moment. Vanaf circa 10 jaar.

  Bekijk details van Elvy’s wereld

 • De rode bal Bekijk details

  Op de voetbalschool Ndoto Ni probeert Onesmus Malandi nog beter te worden, zodat hij volgend jaar de reis naar Engeland kan maken. Onesmus beseft dat hij alles op het spel moet zetten. Vanaf circa 11 jaar....

  Bekijk details van De rode bal

Films

 • Coco Bekijk details

  Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden, maar muziek is verboden in zijn familie. Op de Dag van de Doden ontmoet hij in het kleurrijke Dodenrijk Hector. Samen gaan ze op reis.

  Bekijk details van Coco

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Boek uitgelicht

Het jaar van Victor - Aby Hartog

Reis met Professor Kleinbrein terug in de tijd naar het oude Griekenland en ontdek alles over de indrukwekkende bouwwerken, de strijd tussen Sparta en Athene, de goden en godinnen, de eerste Olympische Spelen en de grote Griekse denkers. Vanaf circa 9 jaar. 

Leen ook eens een speelobject

Je kunt meer lenen dan boeken, tijdschriften en dvd’s. Een speelobject, bijvoorbeeld! Alleen bij DOK Centrum.

Lid worden

Ik wil lid worden

Voor € 15,- is de wereld voor jou een jaar lang te leen! Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd in bezit hebben. Of leen eens een e-book. Tegen een kleine bijdrage neem je bovendien de leukste films of speelmaterialen uit de objectenkast (alleen in DOK Centrum) mee naar huis.

Tips e-books

 • Dagboek van een hondenuitlater Bekijk details

  Is hondenuitlater een leuke baan? Hoeveel honden mogen tegelijk mee? Waar gaan de honden graag naartoe? In dit boek vertelt een hondenuitlater over haar werk. Vanaf circa 7 jaar.

  Bekijk details van Dagboek van een hondenuitlater

 • De piano-oppas Bekijk details

  De hele familie van Nina is gek van muziek. Iedereen vindt het tijd dat ook Nina een instrument kiest, maar Nina houdt helemaal niet van gitaren en drums en saxofoons. Dan komt er een nieuwe oppas, een...

  Bekijk details van De piano-oppas

 • De sporen van de Klauw Bekijk details

  Net voordat het toeristenseizoen in Westwijk aan Zee in volle hevigheid zal losbarsten, trekt er ineens een spoor van vernielingen door de populaire badplaats. De Westwijkers staan voor een raadsel. Vanaf...

  Bekijk details van De sporen van de Klauw

 • Hoe overleef ik een gebroken hart? Bekijk details

  Verliefd zijn is heerlijk, een gebroken hart iets minder. Gelukkig kan het ook gelijmd worden en dan is het weer zo goed als nieuw. Handige tips over liefde en liefdesverdriet en vriendschap. Vanaf circa...

  Bekijk details van Hoe overleef ik een gebroken hart?