Jeugd 6-14 jaar

Zelfs als je zelf al kan lezen is het leuk om samen met je ouders te oefenen. Bij DOK zijn er boeken voor elk leesniveau!

Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld. Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adultplek ingericht op de Romanafdeling.

Nieuw!

A dog's purpose

Een hond wordt verschillende keren opnieuw geboren en vervult steeds een belangrijke rol voor zijn baasje. Naar het boek van Bruce Cameron: ‘Een hond met negen levens'. Vanaf 12 jr.

Tip

Hannes Hunebed

De opa en vader van Hannes hebben het vuur en het wiel uitgevonden. Hannes wil ook graag iets uitvinden, want jagen op grote prehistorische dieren ziet hij niet zitten. Verhaal in stripvorm. Vanaf 9 jaar.

Tips e-books

Lid worden

Ik wil lid worden

Voor € 15,- is de wereld voor jou een jaar lang te leen! Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit hebben. Je kunt ook kiezen voor tijdschriften of strips. Of leen eens een e-book. Tegen een kleine bijdrage neem je bovendien de leukste films of speelobjecten mee naar huis.

Werkstuk of spreekbeurt?

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Leen ook eens een speelobject

Je kunt meer lenen dan boeken, dvd’s en games. Een speelobject, bijvoorbeeld! Alleen bij DOK Centrum.

Nieuwste films

  • Mojicons, deel 1 Bekijk details

    Op een dag steelt een schurk het apestaartje, waardoor alle elektronische communicatie tot stilstand komt. De Mojicons ondernemen een avontuurlijke reis om hun wereld te redden. Vanaf 9 jaar.

    Bekijk details van Mojicons, deel 1

  • Mojicons, deel 2 Bekijk details

    Een animatieserie in zes delen over de wereld van internet die wordt bevolkt door de Mojicons, de ontelbare emoticons die we gebruiken in e-mails en andere elektronische berichten. Vanaf 9 jaar.

    Bekijk details van Mojicons, deel 2