Spelend leren bij DOK

Meer en meer kinderen en hun ouders ontdekken de jeugdafdeling bij DOK Centrum en DOK Voorhof. Kom lekker spelen met het speelgoed, verkleed je als prinses uit een sprookjesboek of bekijk een digitaal prentenboek van Bereslim. Kan je al zelf lezen? Kies uit honderden leesboeken, strips en prentenboeken voor uren leesplezier!

Lid worden

Voor € 15,- is de wereld voor je kind een jaar lang te leen! Je mag maar liefst zes materialen tegelijkertijd in bezit hebben. Of dat nou babyboekjes, prentenboeken, voorleesboeken of leesboeken zijn. Of speelmateriaal, tijdschriften en zelfs knuffels met een bijpassend boek. 'Leest' je kind liever digitaal? Het e-bookaanbod staat volledig tot je beschikking. En tegen een kleine bijdrage neem je de leukste films mee naar huis!

E-book uitgelicht

Wat zit er in de bloem?

Het is mooi weer, de zon schijnt. Ron en Roos zijn bij Kim. Ze krijgen een potje met een zaadje erin. Uit het zaadje groeit een bloem. De bloem is groot en geel. In het hart van de bloem zitten pitjes. Wat kun je daarmee doen? Voor beginnende lezers vanaf circa 6 jaar.  

Filmtips

 • Paddington 2 Bekijk details

  Paddington valt op een uniek pop-upboek in de antiekshop van Mijnheer Gruber. Paddington neemt enkele klusjes aan om het te kopen. Maar als het boek gestolen wordt, is het aan Paddington en de familie...

  Bekijk details van Paddington 2

 • Avonturen van K3 Bekijk details

  In de serie gaan de zangeressen van K3 op wereldtournee. Ze beleven een reis vol glitter en glamour, waarbij ze allerlei onverwachte humoristische avonturen op hun pad tegenkomen.

  Bekijk details van Avonturen van K3

Nieuw!

 • Potjesmuziek Bekijk details

  Een geweldig potjesboek waar écht muziek in zit. Oortjes open en neusjes dicht. Soms moet je iets zelf horen voordat je het gelooft. Dus doe jezelf een plezier en beluister deze hilarische potjesmuziek...

  Bekijk details van Potjesmuziek

 • Paco en de jazzband Bekijk details

  Paco is in New Orleans, dé stad van de jazz. Hij heeft zijn saxofoon meegenomen. Wedden dat hij hier muziekvrienden vindt? Een verhaal waar muziek in zit! Vanaf circa 3 jaar.

  Bekijk details van Paco en de jazzband

 • De avonturen van Tommie en Lotje – deel 2 Bekijk details

  Een verhalenbundel over kleuter Tommie en zijn zusje Lotje, twee geweldig inventieve kinderen vol leuke ideeën die ze het liefst onmiddellijk uitvoeren. Gelukkig lopen al hun avonturen goed af. Vanaf 4...

  Bekijk details van De avonturen van Tommie en Lotje – deel 2

 • Neem nooit een beer mee naar school Bekijk details

  Er is maar één regel als je voor de allereerste keer naar school gaat. Neem je BEER niet mee! Een lief en grappig verhaal, perfect voor kinderen die voor het eerst naar school gaan. Vanaf 4 jaar.

  Bekijk details van Neem nooit een beer mee naar school

Waarom voorlezen?

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen is misschien wel belangrijker dan je denkt voor de ontwikkeling van je kind. En het kan heel gezellig zijn!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Naar de prentenboeken of code opvragen

Bereslim biedt digitale prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Met een code heb je drie weken toegang tot de prentenboeken. 

BoekStart voor baby's en peuters

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters.

Tips e-books

 • Jip en Janneke - Deel 3 Bekijk details

  Jip en Janneke zijn de allerbeste vriendjes en altijd samen. In dit deel rijden ze samen een rondje op de rug van een kameel, spelen ze treintje en gaan ze met de paraplu naar buiten als het stormt.

  Bekijk details van Jip en Janneke - Deel 3

 • Fladder Bekijk details

  Heel vroeg in de morgen wordt Fladder wakker. Het deurtje van het kippenhok staat open. Fladder is een deftige bruine kip, die wegloopt omdat ze gepest wordt. Wat gaat Fladder doen? Vanaf circa 4 jaar.

  Bekijk details van Fladder

 • Tijger Bekijk details

  Een tijger is de grootste wilde kat in de wereld. Hij springt boven op zijn prooi. Zijn klauwen zijn zo scherp als een mes. In dit boek lees je alles over de tijger. Met mooie foto's. Vanaf 5 jaar.

  Bekijk details van Tijger

 • Zomer Bekijk details

  Elk jaar bestaat uit vier seizoenen. Na de lente komt de zomer. Tuinen schitteren van kleuren. Insecten gaan op zoek naar nectar en alle dieren genieten van de warme stralen van de zon. Vanaf circa 5 jaar.

  Bekijk details van Zomer