Spelend leren bij DOK

Meer en meer kinderen en hun ouders ontdekken de jeugdafdeling bij DOK Centrum en DOK Voorhof. Kom lekker spelen met het speelgoed, verkleed je als prinses uit een sprookjesboek of bekijk een digitaal prentenboek van Bereslim. Kan je al zelf lezen? Kies uit honderden leesboeken, strips en prentenboeken voor uren leesplezier!

 • Lid worden

  Jeugdleden (tot 18 jaar) hebben maar liefst zes boeken tegelijkertijd in bezit! Voor € 15,- is de wereld voor hen te leen. Daarnaast mogen ze tegen een kleine bijdrage onbeperkt dvd's lenen. Waar wacht je nog op?

 • Collectie

  De collectie van DOK Jeugd begint met babyboeken en (digitale) prentenboeken voor de allerkleinsten en bouwt zich op tot boeken voor de jeugd van 16/17 jaar. Voor de kinderen in groep 3 die net leren lezen zijn er verschillende serie boekjes op AVI-niveau ingedeeld.

  Boeken voor kinderen van 7 of 8 jaar staan in de A-kast. In de B/C kasten zijn boeken voor kinderen van 9 jaar of ouder te vinden. Voor oudere kinderen (14+) is er een speciale Young Adult-afdeling.

  Kinderen kunnen ook tijdschriften lenen, zoals de Bobo!

Tips e-books

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Nieuw!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Naar de prentenboeken of code opvragen

Bereslim biedt digitale prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Met een code heb je drie weken toegang tot de prentenboeken. 

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen is belangrijk

Daarom leest DOK voor aan baby's, peuters en kleuters!

Zilveren griffels en penselen 2017

Ook Engelse collectie in DOK Voorhof

DOK Voorhof heeft nu ook een uitgebreide Engelse jeugdcollectie!  

Engelse jeugdcollectie in DOK Voorhof

Filmtips

 • De meest verre tocht van Winnie de Poeh Bekijk details

  Nu de zomer bijna voorbij is, staat Christoffer Robinson een spannend avontuur te wachten: zijn allereerste schooldag! Maar hij heeft nog geen tijd gehad om het aan Poeh te vertellen. 

  Bekijk details van De meest verre tocht van Winnie de Poeh

 • Uilenbal Bekijk details

  Meral neemt haar muis mee op schoolkamp. Tijdens een tocht in het bos wordt hij door een uil opgegeten. Samen met haar vrienden gaat ze op zoek naar de uilenbal met de botjes. Vanaf 5 jaar

  Bekijk details van Uilenbal