Spelend leren bij DOK

Meer en meer kinderen en hun ouders ontdekken de jeugdafdeling bij DOK Centrum en DOK Voorhof. Kom lekker spelen met het speelgoed, verkleed je als prinses uit een sprookjesboek of bekijk een digitaal prentenboek van Bereslim. Kan je al zelf lezen? Kies uit honderden leesboeken, strips en prentenboeken voor uren leesplezier!

Lid worden

Voor € 15,- is de wereld voor je kind een jaar lang te leen! Je mag maar liefst zes materialen tegelijkertijd in bezit hebben. Of dat nou babyboekjes, prentenboeken, voorleesboeken of leesboeken zijn. Of speelmateriaal, tijdschriften en zelfs knuffels met een bijpassend boek. 'Leest' je kind liever digitaal? Het e-bookaanbod staat volledig tot je beschikking. En tegen een kleine bijdrage neem je de leukste films mee naar huis!

E-book uitgelicht

Thomas leert meer letters - Gisette van Dalen

Thomas gaat in een nieuw huis wonen, maar het moet nog gebouwd worden. Steeds gaat hij een kijkje nemen op de bouwplaats. Daar is veel te zien! Vanaf 4 jaar.

Filmtips

 • De Gruffalo Bekijk details

  Vos, uil en slang zien een lekker hapje in muis. Maar muis maakt ze bang voor de Gruffalo: een beest met knarsende tanden, eeltige knieën en een gifgroene wrat. Bestaat de Gruffalo echt niet?

  Bekijk details van De Gruffalo

 • Avonturen van K3 Bekijk details

  In de serie gaan de zangeressen van K3 op wereldtournee. Ze beleven een reis vol glitter en glamour, waarbij ze allerlei onverwachte humoristische avonturen op hun pad tegenkomen.

  Bekijk details van Avonturen van K3

Nieuw!

 • Wij! Bekijk details

  Mensen zijn allemaal anders, maar toch lijken ze veel op elkaar. Zo hebben ze allemaal tien vingers en tien tenen en ook van binnen ziet alles er bijna hetzelfde uit. Vanaf ca. 2 jaar.

  Bekijk details van Wij!

 • Windjes laten Bekijk details

  Volwassenen doen maar raar als ze het over plassen hebben, nog gekker als ze een drol zien en ze gedragen zich al helemaal vreemd als ze een wind laten. Vanaf circa 2,5 jaar.

  Bekijk details van Windjes laten

 • Er zit een monster in je boek Bekijk details

  Er zit een monster in dit boek verstopt! Help je mee het eruit te krijgen? Vanaf ca. 4 jaar.

  Bekijk details van Er zit een monster in je boek

 • Hoe verstop je een giraf? Bekijk details

  Wat zou je doen met een giraf als huisdier? Verstoppen voor je ouders! Maar hoe? In de achterbak van de auto proppen? Of in de badkuip? Hem vermommen als zwabber? Vanaf circa 4 jaar.

  Bekijk details van Hoe verstop je een giraf?

Waarom voorlezen?

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen is misschien wel belangrijker dan je denkt voor de ontwikkeling van je kind. En het kan heel gezellig zijn!

Digitale prentenboeken van Bereslim

Naar de prentenboeken of code opvragen

Bereslim biedt digitale prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Met een code heb je drie weken toegang tot de prentenboeken. 

BoekStart voor baby's en peuters

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters.

Tips e-books