week van de mediawijsheid


Data Detox

Doe de Data-Detox! Een 8-daagse kuur om jouw digitale ik een stuk gezonder te maken. Een frisse start en alles onder controle, dat heb je eens in de zoveel tijd gewoon nodig!

Podcast

Als ouder is het soms lastig om een goede balans te vinden in schermtijd. In de podcastserie Media Ouders horen we hoe podcastmaker Marije haar 18-jarige zoon, die constant in een YouTube-werkelijkheid zit, niet kan bereiken. Heel irritant. Of moet ze daar niet over zeuren? Ze probeert antwoorden te vinden bij de gezinnen van twee BN’ers uit de media: het gezin van Jan Rot en Daan de Launay en het gezin van Özcan Akyol (Eus) en Anna van den Breemen.

MediaMatties

Praten jullie thuis weleens met elkaar over gamen, sociale media en internet? Zijn jullie het altijd met elkaar eens, of zijn er verschillen? Test het in dit spel, speciaal voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun (groot)ouders.


mediadiamant

Ga eens zitten met een kop thee en een koekje en praat eens met je kind over leuk en veilig mediagebruik. Hoe pak je dat aan? Nou, met de tips van Mediagesprek! Deze website is voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld.

webinar Samen Sociaal Online

Ga mee op zoektocht naar de sleutel tot samen sociaal online zijn. Denise Bontje (@mediasmarties) geeft tijdens de Week van de Mediawijsheid op 9 november van 20 tot 21 uur een webinar voor ouders over mediagebruik van kinderen van 8 tot 12 jaar.

Data Detox Game

Speel de Data Detox game!

  • Op dinsdag 9 november tussen 15:30 en 17:00 uur op Metropolis in OPEN
  • Op vrijdag 12 november tussen 15:30 uur en 17:00 uur in DOK Voorhof.

We zetten 5 laptops klaar waarop je game kunt spelen.
Tijdens de game leer je over digitale privacy
Duur: 10/15 minuten per speler
Je hoeft je niet aan te melden.
De game is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar.


skillsdojo

Kies je missie en leer vanuit huis over robotica, programmeren of wordt een app designer. 
De missie Bouw een app van je favoriete boek is onze persoonlijke favoriet!

webinar: Jongeren, internet en opvoeden #hoedan?

Wat doen jongeren online? Én wat doet dat met hen? Op 11 november neemt Jacqueline Kleijer van @JeugdenMedia je mee in de online wereld van jongeren. Jij, als ouder krijgt praktische tips die meteen in de praktijk toegepast kunnen worden.

biebbouwers

Iedere twee maanden kun je meedoen aan de Minecraftchallenge van de BiebBouwers. Elke keer met een ander historisch, hedendaags of futuristisch thema. Voor kinderen tussen de 11 en 14 jaar die gek zijn op Minecraft!