Young Adult

Op de eerste etage van DOK Centrum vind je een Young Adultplek, speciaal ingericht voor jongeren van 14 tot 24 jaar. Met onder andere chicklit- en fantasyboeken maar ook Engelse boeken en series als de Hongerspelen van Suzanne Collins, de Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman en de Slash-serie. Op de afdeling zijn ook tijdschriften en informatieve boeken over allerlei spannende, intrigerende onderwerpen te vinden.

Door heel DOK zijn studieplekken en gratis draadloos internet.

Leestips

 1. Oorsprong Bekijk details

  Wil je op een adembenemende manier iets over kunst te weten komen? Lees dan de nieuwe Dan Brown: Oorsprong. 

  Bekijk details van Oorsprong

 2. De castraat Bekijk details

  Bij onze kunstmaand horen uiteraard kunstleestips. Vandaag: De castraat van Joyce Pool. Of: hoeveel heb je voor kunst over?

  Bekijk details van De castraat

 3. De engelen van Venetië Bekijk details

  Tijdens onze kunstmaand geven we je wekelijks een kunstleestip. Vandaag De engelen van Venetië van Noëlla Elpers.

  Bekijk details van De engelen van Venetië

 4. Ik ben zeventien Bekijk details

  Tijdens onze kunstmaand geven we je wekelijks een kunstleestip. Vandaag het fotoboek Ik ben zeventien van Martijn van de Griendt.

  Bekijk details van Ik ben zeventien

 5. Wees onzichtbaar Bekijk details

  Geschiedenis hoeft niet altijd lang geleden te zijn. Lees bijvoorbeeld het boek dat  Murat Isik schreef over opgroeien in de Amsterdamse wijk De Bijlmer: Wees onzichtbaar.

  Bekijk details van Wees onzichtbaar

 6. Het achterhuis in strip Bekijk details

  Het achterhuis is de titel van het beroemdste dagboek ter wereld, dat van Anne Frank. Om te zorgen dat ook jongeren dit lezen is er nu een stripbewerking.  

  Bekijk details van Het achterhuis in strip

 7. In de voorste linie Bekijk details

  Stel dat in de Tweede Wereldoorlog ook vrouwen hadden meegevochten? Vanuit die gedachte schreef Michael Grant zijn boek In de voorste linie. 

  Bekijk details van In de voorste linie

 8. Livestream Bekijk details

  Tijdens zijn kerstvakantie in New York raakt Rick verwikkeld in een krankzinnig avontuur.  Lees Livestream van Buddy Tegenbosch.

  Bekijk details van Livestream

 9. De dochter van de zeemeermin Bekijk details

  Volgende maand is het de Maand van de Geschiedenis. Daarom tippen we een historische roman die je ook voor je leeslijst kunt lezen: De dochter van de zeemeermin van Lydia Rood. 

  Bekijk details van De dochter van de zeemeermin

Young Adult op Pinterest

Nog geen account op Pinterest? Maak er een aan en bekijk wat YoungAdult laat zien via Pinterest.

Tips e-books

Aanwinsten

Elke maand selecteren we een aantal nieuw binnengekomen boeken. Klik op de titel om direct naar de catalogus te gaan.

Interview

 1. Martijn van de Griendt kijkt voorbij de Facebookpose Bekijk details

  De foto´s van Martijn van de Griendt kon je bewonderen in de Kunsthal, maar ook in tijdschriften, boeken en natuurlijk op Instagram. In een interview met Bea Ros vertelt hij over hoe hij als fotograaf...

  Bekijk details van Martijn van de Griendt kijkt voorbij de Facebookpose

 2. Nena is weg van de nieuwe John Green Bekijk details

  Ze kocht, verslond en genoot. Onze blogger Nena Veenstra vertelt waarom je de nieuwe John Green, Schildpadden tot in het oneindige, echt moet gaan lezen. 

  Bekijk details van Nena is weg van de nieuwe John Green

 3. Lydia Rood snuift geschiedenis op straat op Bekijk details

  Lydia Rood was als kind al dol op historische verhalen en ook als schrijver haalt ze haar hart eraan op. Ze vertelt Bea Ros wat ze allemaal doet om het verleden tot leven te roepen.  

  Bekijk details van Lydia Rood snuift geschiedenis op straat op

 4. Nena ontdekt Alice in Wonderland Bekijk details

  Voor haar verjaardag kreeg onze blogger Nena Veenstra lekker veel boeken. Zo ontdekte ze hoe leuk Alice´s Adventures in Wonderland is.

  Bekijk details van Nena ontdekt Alice in Wonderland

 5. Waarom Mano Bouzamour op witte Nikes naar scholen gaat Bekijk details

  Mano Bouzamour schreef een verhaal voor de Literatour-bundel 3PAK. Hij praat met Bea Ros over hoe hij alles uit de kast haalt om jou warm te maken voor lezen.

  Bekijk details van Waarom Mano Bouzamour op witte Nikes naar scholen gaat

 6. Nena geniet van de gedichten van Tim Bekijk details

  Nu de schooltentamens voorbij zijn, heeft onze blogger Nena Veenstra weer tijd om te lezen - en voor ons te schrijven. Bijvoorbeeld over de dichtbundel van Tim Hofman.

  Bekijk details van Nena geniet van de gedichten van Tim

 7. Zomervakantie Bekijk details

  Voor juli en augustus lassen we voor onze maandelijkse interviews met schrijvers een zomerstop in. We blikken met citaten terug op een jaar vol interessante gesprekken. 

  Bekijk details van Zomervakantie

 8. Jowi Schmitz zoekt altijd de vrijheid Bekijk details

  Haar jongerenroman Weg is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Bea Ros praat met schrijfster Jowi Schmitz over weglopen, vrijheid en schrijvend leven.

  Bekijk details van Jowi Schmitz zoekt altijd de vrijheid

 9. Nena leest een superheftig verhaal Bekijk details

  Onze blogger Nena Veenstra begon aan We Need To Talk About Kevin van Lionel Shriver en kon het niet meer wegleggen. Ze vertelt waarom ze het zo´n mooi boek vindt. 

  Bekijk details van Nena leest een superheftig verhaal

Social media

Boeken zoeken op onderwerp

Je zoekt een boek en je weet wel ongeveer waar het over zou moeten gaan? Bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, liefde en seksualiteit, vriendschap of sport? Of zoek je juist een graphic novel of een boek dat verfilmd is? Of wil je juist poëzie of korte verhalen? Wij hebben alle boeken per onderwerp bij elkaar gezet.

Dvd-tips

 • A Dog's Purpose Bekijk details

  Een hond wordt verschillende keren opnieuw geboren en vervult steeds een belangrijke rol voor zijn baasje. Drama van Lasse Hallström.

  Bekijk details van A Dog's Purpose

 • The Edge of Seventeen Bekijk details

  Een 17-jarige middelbare scholiere vindt het leven ondraaglijk. Een 'coming of age-dramedy'. Volgens de pers: "Authentiek en uit het leven gegrepen. Een juweeltje!"

  Bekijk details van The Edge of Seventeen

Recensies Young Adult

Hou je van lezen en je mening geven? Op deze websites vind je diverse recensies van boeken. Om je keuze nog makkelijker te maken!

Agenda

 1. Xtra small: miniatuurboekjes

  Miniatuurboekjes passen in je handpalm, soms zelfs op je vingertop. Museum Meermanno in Den Haag toont meer dan driehonderd miniatuurboekjes in de tentoonstelling ´Xtra small´. Zie: Museum Meermanno

  3 oktober 2017 t/m 7 januari 2018

  03 okt t/m 07 jan

 2. Schrijversportretten van Steye Raviez

  Steye Raviez (1943-2017) fotografeerde veel beroemde schrijvers. Zijn portretten zijn te zien in het Literatuurmuseum in Den Haag. Te zien zijn onder meer Godfried Bomans, Hella S. Haasse, Harry Mulisch,...

  10 oktober 2017 t/m 4 maart 2018

  10 okt t/m 04 mrt

 3. De Weddenschap

  Binnen zes maanden tijd drie boeken lezen, dat is de uitdaging bij De Weddenschap. Doe mee en laat je coachen door een van de drie BN"ers. Zie: De Weddenschap 

  30 oktober 2017 t/m 30 april 2018

  30 okt t/m 30 apr

 4. Er Was Eens

  Een verhalenwedstrijd voor vmbo-leerlingen. Vertel je eigen verhaal in de vorm van proza of poëzie, als raptekst of toneelscenario. Zie: Er Was Eens

  31 oktober 2017 t/m 24 april 2018

  31 okt t/m 24 apr

 5. Nederland Leest

  Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne, met een apart programma voor de jeugd: Nederland Leest Junior. Het thema is nog niet bekend. Zie Nederland Leest.

  1 november 2017 t/m 30 november 2017

  01 nov t/m 30 nov

 6. Wintertuin

  Het Wintertuinfestival 2017 heeft als titel ´De vrije lezer´. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars gaan in op dit thema. Op diverse locaties in Nijmegen zijn programma´s...

  22 november 2017

  wo 22 nov

 7. Bekendmaking winnaar De Inktaap

  Literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied. Jongeren kiezen een winnaar uit de boeken die de ECI Literatuurprijs, de Gouden Uil Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs hebben gewonnen....

  13 maart 2018

  di 13 mrt