Media Ukkie Dagen


over de media ukkie dagen

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor jezelf.

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje of samen spelen van een online spelletje een kind er ook echt iets van opsteekt? In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. 

webinair 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'

Op woensdag 31 maart van 20.00 - 21.00 neemt Denise Bontje van mediasmarties.nl je tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

Schrijf je in via a.hagenvoort@dok.info


tip 1

Kijk eens op de website van de Media ukkie dagen. Daar vind je leerzame spelletjes met Dr. Panda en kun je liedjes zingen met Bomberbot.

tip 2

Schooltv staat vol met leuke filmpjes. Van Sesamstraat bijvoorbeeld, of raadspelletjes, knutselen en voorlezen. Wedden dat jij en je kleintje niet uitgekeken raken?

tip 3

Leuke boekjes, apps en filmpjes ingedeeld op de 5 thema's van de MediaDiamant - plezier, veilig, samen, inhoud en balans - vind je op de site van Mediawijsheid

tip 4

Dikkie dik wie kent hem niet. Je vind hem overal: in boeken, Dikkie Dik in een app en Dikkie Dik in spelletjes.
Via de DOK-catalogus vind je boeken en spelletjes. En wist je dat hij ook een eigen YouTube kanaal heeft?
Verder is hij nog te vinden in de appstore met een educatieve app. 

tip 5

Met Mediasmarties is het makkelijk om per leeftijd geschikte media te zoeken. Je vindt er tips en recensies over o.a. apps, games en boeken, en er is een handige zoekfunctie waarbij je verschillende media kunt combineren.

tip 6

Media voor ukkies kan ook ontspannend zijn! Doe samen de kind en ouder yoga rondom het boek: De leeuw in de muis.
Er is ook een boek van. Leen/reserveer via DOK

tip 7

Het Kinderopvangfonds heeft een serie geanimeerde prentenboeken gemaakt. En er zijn wel 20 verschillende prentenboeken! Welke vind jij het leukst?

tip 8

De Jeugdbibliotheek heeft leuke boekentips voor kinderen van 0-6 jaar. Zoek een leesboek op onderwerp, zoals feest of knutselen en ontdek nieuwe boeken. Heb je een leuk boek gevonden? Reserveer het dan op onze website