OPEN is aan het proefdraaien

Gepubliceerd op: 27 augustus 2018 10:00

OPEN is de informele ontmoetingsplaats, waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Je vindt OPEN niet in een nieuw pand, maar in een vertrouwd gebouw aan het Vesteplein waar DOK en De VAK samenwerken. Op 6 oktober is de feestelijke opening. Tot die tijd kun je alvast een kijkje nemen, boeken lenen, een les volgen of een drankje doen.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van OPEN. Het gebouw van DOK Centrum stond in het teken van verbouwing, maar was wel zoveel mogelijk geopend. Hierdoor bleef de collectie beschikbaar voor bezoekers van DOK.

Na een sluiting van drie weken voor de meest ingrijpende werkzaamheden, gingen de deuren deze week weer open voor het proefdraaien. Er vinden de komende weken nog laatste werkzaamheden plaats, maar je krijgt direct bij binnenkomst al het gevoel van het nieuwe OPEN.

Niet alleen het pand kreeg een make-over en deels een nieuwe inrichting. DOK wereld, de vernieuwde jeugdafdeling, is aanzienlijk uitgebreid en bestaat uit maar liefst drie werelden met hun eigen thema’s en beleving per leeftijdsfase. Met een groep ambassadeurs van jeugdleden, de DOK designers, is onze collectie volledig heringericht naar een themaroute met meer dan 50 onderwerpen die uitnodigt tot zoeken en ontdekken.

Je kunt in OPEN van ’s morgens vroeg tot ’ s avonds laat terecht. Loop binnen voor een cursus, de laatste romans, een gerecht van onze passiekoks of laat je verrassen. In aanloop naar de opening staan er verschillende activiteiten gepland. Zo kun je van 27 augustus t/m 1 september proeflessen volgen in de splinternieuwe lesstudio's van De VAK. Hou daarom de activiteitenkalender goed in de gaten. De feestelijke opening is op zaterdag 6 oktober.  Vanaf dat moment prijkt ‘OPEN’ op de gevels van de nieuwe entrees aan het Vesteplein en de Vestpoort.