BeFunky Fashion winnaar Pitch je pop-up

Gepubliceerd op: 4 april 2017 17:27

BeFunky Fashion crew

De 120m2 aan pop-up ruimte die DOK Delft de komende drie maanden gratis beschikbaar stelt gaat naar Wendy van Pamelen met BeFunky Fashion. In een zinderende strijd tussen de twee resterende pitchers (in willekeurige volgorde): Wendy van Pamelen van BeFunky Fashion en Robbert Wouden van LeukHipGroen, bleek de pitch van Wendy gisteravond het meest overtuigend.

De jury, bestaand uit Mark Borneman (DOK Delft), Arjan Steendam (Steendam Herenmode), Anne Kleijweg (Firma van Buiten) en Guy Verbeek (De Burgemeesters), oordeelde als volgt:

“Het concept van BeFunky Fashion sluit goed aan bij de wens van DOK om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Het multiculturele naaiatelier biedt vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt kans op een betaalde baan. De pop-up ruimte van DOK fungeert hierbij als podium om het creatieve werk van deze dames onder de aandacht te brengen bij een breder publiek”. 

LeukHipGroen heeft haar concept voor een groene stadoase en meditatieruimte met veel enthousiasme gepresenteerd, maar vond in de uitwerking van de plannen toch een meerdere in BeFunky Fashion.

Wendy van Pamelen heeft het concept goed doordacht. De boodschap van BeFunky Fashion naar het Delftse publiek is duidelijk en biedt mogelijkheden om deel te nemen aan workshops en te leren van het proces. Niet in de laatste plaats kunnen de mooie creaties vanaf zaterdag in DOK worden gekocht. Het concept heeft een duurzaam karakter: alle creaties worden gemaakt met gerecycled materiaal. “We gooien nooit iets weg”, aldus Wendy.

Opening zaterdag 8 april

De eerstvolgende uitdaging voor BeFunky Fashion is om in vier dagen tijd het volledig functionerende pop-up concept neer te zetten; de feestelijke opening vindt op zaterdag 8 april vanaf 11:00 uur plaats.

DOK is blij met deze tijdelijke invulling van de voormalige kunstruimte. Hiermee krijgt de ruimte niet alleen een nieuwe functie. De bezoekers krijgen ook alvast een voorproefje van de nieuwe mogelijkheden van OPEN. Dit nieuwe centrum voor taal- en cultuureducatie opent voorjaar 2018 haar deuren. Met de komst van OPEN zullen er in DOK meer verhuurbare ruimtes beschikbaar komen en kunnen Delftenaren zich tijdelijk op een A-locatie in het centrum van Delft vestigen.