Brainstormen over de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 10 september 2019 13:52

Op 9 september kwamen we met de DOK designers bij elkaar voor hun tweede pizzasessie. We bedachten onder andere kunstwerken voor de Kinderboekenweek.

Reizen

Aan het begin van de pizzasessie hebben we met elkaar gesproken over onze zomervakantie. We hebben het gehad over reizen in Nederland en buitenland. Niemand had stil gezeten en iedereen had wel een leuk verhaal te vertellen! 

Bomen met verschillende kapsels

De makers hebben tekeningen gemaakt van niet bestaande bomen. Er kwamen super gave ideeën: bomen met verschillende kapsels, bomen in de vorm van bestek, bomen van chocola met suikerspinbesjes en nog veel meer! De makers bedachten mooie kunstwerken die tentoongesteld kunnen worden tijdens de Kinderboekenweek. 

De reporters

Reporter Mike is bij de makers en opbouwers langs geweest. Mike heeft Raaf die bij de makers zit, geïnterviewd. Raaf vertelde dat hij het thema super interessant vond. Het lievelingsboek van Raaf is Dolfje Weerwolfje.

Mike heeft een verslag gemaakt van wat hij gezien heeft bij de opbouwers. De opbouwers gingen met kunstwerken aan de slag. Ze vonden het boeiend om over de kunstwerken na te denken. Ze spraken met zijn allen over de avonturen die ze in de schilderijen zagen. Daarna zochten ze een match met een boek dat goed bij het kunstwerk paste.  

De foto's zijn gemaakt door Yara en Boaz.