Burgemeester leest voor op de Bernadette Mariaschool

Gepubliceerd op: 24 januari 2018 14:35

Woensdag 24 januari was burgemeester Marja van Bijsterveldt te gast op de R.K. Bernadette Mariaschool in Delft om voor te lezen aan twee kleuterklassen. Dit deed zij in het kader van het Nationale Voorleesontbijt, waarmee traditioneel de Nationale Voorleesdagen worden ingeluid (dit jaar van 24 januari t/m 3 februari).

De burgemeester las onder andere voor uit het Prentenboek van het Jaar 2018 ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt lezen in heel Nederland (lokale) bekendheden voor op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, om het belang van voorlezen te benadrukken en voorlezen te stimuleren. Gemeente Delft deed mee en leverde in samenwerking met DOK Delft een flink aantal voorleesambassadeurs, waaronder wethouders Stephan Brandligt, Aletta Hekker, Ferrie Förster, Raimond de Prez en wijkagenten. Vanuit het project Taal-ladder lezen DOK-medewerkers tijdens de Nationale Voorleesdagen ook voor in peuterspeelzalen.

DOK organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen vanaf woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari extra voorleesactiviteiten in DOK Centrum en DOK Voorhof. Bekijk de activiteiten op www.dok.info/doen/agenda.