Collectie educatieve speelmaterialen uitgebreid

Gepubliceerd op: 8 december 2017 11:59

Vanaf 10 januari kun je in DOK Voorhof gebruikmaken van een uitgebreide collectie educatieve speelmaterialen.

Momenteel hebben de schoolmediatheek, DOK Voorhof en Taalvisite ieder hun eigen collectie educatieve speelmaterialen. De collecties hebben echter alle drie hetzelfde doel: kinderen met plezier laten ontdekken en leren. Om leerkrachten, leden en vrijwilligers daarin optimaal te faciliteren, combineren we deze collecties tot één grote collectie. Dat betekent dat je als leerkracht straks gebruik kunt maken van één groot en divers aanbod aan educatieve speelmaterialen! 

De speelmaterialen bestaan ondere andere uit spelletjes en puzzels in de volgende categorieën:

  • Letters en taal (ook Engels)
  • Cijfers en rekenen
  • Cultuur
  • Natuur
  • Techniek  

Er zijn materialen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Sommige zijn alleen te spelen, andere met twee of meer spelers. Er zijn ook materialen bij die je kunt gebruiken voor de hele klas, bijvoorbeeld binnen een bepaald thema. Kom vanaf 10 januari kijken in DOK Voorhof voor het uitgebreide aanbod of vraag ernaar via Collectie in de Klas!

De samenvoeging van collecties geldt alleen voor de materialen in DOK Voorhof. Hier zijn ook de meeste educatieve speelmaterialen te vinden. In DOK Centrum worden de materialen voor Taalvisite en voor leden vooralsnog apart aangeboden.