DOK is open

Gepubliceerd op: 17 januari 2022 10:15

Vanaf woensdag 26 januari 2022 versoepelen de coronamaatregelen. Voor DOK betekent dat ruimere openingstijden voor DOK in OPEN, en een mondkapje is niet meer verplicht wanneer je zit. Houd je bij een bezoek aan DOK altijd aan de actuele coronamaatregelen en volg aanwijzingen van DOK-medewerkers op.

Mondkapjes en 1,5 meter afstand

Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen binnen openbaar toegankelijke ruimte van DOK Voorhof en OPEN. Wanneer je zit mag het mondkapje af, maar alleen als er 1,5 meter afstand wordt gehouden. 

Voor iedereen boven de 18 is het verplicht 1,5 meter afstand te houden van elkaar en van de DOK-medewerkers.

Lenen en zit/werkplekken

Bij DOK kun je op de normale manier boeken blijven lenen en terugbrengen. Houd je hierbij wel aan de coronamaatregelen zoals afstand houden en het dragen van een mondkapje.

Ook kun je komen werken of lezen. Houd wel 1,5 meter afstand en laat stoelen en tafels staan. Aan een tafel mogen maximaal 3 personen zitten.

Het coronatoegangsbewijs

Voor een bezoek aan de bibliotheek is geen coronatoegangsbewijs nodig. Bij DOK in OPEN wordt bij een bezoek aan het proeflokaal wel om een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs gevraagd.

Activiteiten

Activiteiten zoals voorlezen en schrijversbezoeken mogen weer doorgaan. Wel moet iedereen zich aan de maatregelen houden zoals het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje wanneer je niet zit.

Bekijk hier de DOK-agenda.

Basisregels

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak en goed je handen en hoest of nies in je elleboog