Crowdfunding gestart: help DOK #opwegnaarOPEN!

Gepubliceerd op: 22 mei 2018 18:47

DOK is een crowdfundingsactie gestart! In de zomer van 2018 verhuist De VAK naar het gebouw van DOK Delft. Onze nieuwe gezamenlijke thuisbasis noemen we OPEN: de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. De financiering van OPEN is voor een groot deel rond maar samen met jou kunnen we inrichting en de aanschaf van speelmateriaal voor jonge kinderen en speciaal ontworpen Labs-meubilair mogelijk maken.

Crowdfunding campagnes

Op de website van Voor je buurt vind je een tweetal crowdfunding campagnes van DOK.

Voor de inrichting van de ruimtes voor de jongste jeugd
Speciaal voor de baby’s en peuters creëren we een geborgen en veilig afgebakende ruimte waar ze zelf of met leeftijdgenoten kunnen spelen. Het speelgoed daagt de kinderen uit om te ontdekken of stimuleert hun vaardigheden. Het gaat uit van hun fantasie en de verbeelding. Ook is er een minipodium (met toneelattributen en verkleedkleren) waar kleuters hun eigen verhalen kunnen maken en spelen.

We bouwen (boeken)kasten waarin kinderen kunnen klimmen en klauteren, voorzien van zachte en makkelijk schoon te houden materialen. Kasten die steeds van vorm kunnen veranderen, een raket of een raceauto, altijd spannend waar de boeken nu in staan. Dicht bij de kinderen bevindt zich een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, zelf even kunnen ontspannen of professionele opvoeders kunnen bevragen. Naast een plek waar ouders eten en drinken voor hun allerkleinsten kunnen bereiden en natuurlijk buggy’s en wandelwagens kunnen parkeren.

Voor de inrichting van de ruimtes voor jongeren en de Labs
Stel je een ruimte voor waar kinderen experimenteren met film, bouwen, koken. Waar ze nadenken over uitdagende vragen en oplossingen laten zien voor (niet) alledaagse problemen. Waar ze computers en apparaten uit elkaar halen, de onderdelen verwerken tot nieuwe apparaten. Waar ze werken aan de Legostad van de toekomst, energie opwekken met zonnecellen.

Er worden workshops gegeven en er zijn klassenbezoeken. Van tijd tot tijd is er een kunstenaar, ontwerper of wetenschapper aan het werk die hen betrekt in haar of zijn onderzoek. Er is een sprekershoek, waar kinderen lezingen geven aan elkaar en aan volwassenen. Het is een plek waar kinderen actief kunnen zijn, kunnen dromen en chillen. De ruimte is ingericht met doe- en experimenteerplekken. Er valt veel te ervaren, te ontdekken en te spelen.

Jouw donatie is fiscaal aftrekbaar!

Omdat DOK een ANBI-gecertificeerde instelling is (een Algemeen Nut Beogende Instelling), is een gift fiscaal aftrekbaar; privé voor 125% of, indien gewenst, als zakelijke aftrek en dat dan voor voor 150%! Bekijk de ANBI-informatie van de Belastingdienst.
 

Ga naar de crowdfundingpagina van DOK Delft