Sluit je aan bij Cultuurhelden!

Gepubliceerd op: 23 september 2019 14:22

Werkdrukverlichting én meer doen aan cultuureducatie? Het Cultuurheldenteam staat klaar! Er is dit schooljaar nog plaats voor drie basisscholen om te profiteren van een Cultuurheldentraject: cultuureducatie op school.

Hoe dat traject eruitziet is afhankelijk van de ideeën en de behoeften van de school: het Cultuurheldenteam geeft er samen met de school vorm aan. Iedere school is anders, dus er is geen 'aanpak' gelijk. Maak gauw een afspraak voor een verkennend gesprek met Janneke Baken (j.baken@dok.info) en wie weet gaan we dit schooljaar nog aan de slag!

ontwikkelcafé

Cultuurhelden heeft een aantal onderdelen die hun nut en effectiviteit hebben bewezen. Zo'n onderdeel is het 'Ontwikkelcafé', een bijeenkomst waar leerkrachten ondersteuning krijgen van een kunstdocent bij het ontwikkelen van een creatieve lessenreeks of een project voor de hele school. Soms wordt vanuit een thema gewerkt, soms vanuit een discipline (dans, beeldend, theater, media, etc.), maar altijd staat het creatieve proces van de leerling centraal. De leerkracht kan na het maken van de lessenreeks zelf aan de slag of kiest voor 'Samen voor de klas', waarbij een kunstdocent de leerkracht ondersteunt bij het geven van de lessenreeks. Ook is het mogelijk om een kunstdocent een aantal lessen te laten geven.

advies en ondersteuning

Naast de vele mogelijkheden wat betreft de praktische aanpak gaan we aan de slag met het verankeren van cultuureducatie binnen de school. Ook dit traject is afhankelijk van de ideeën (de visie) en de behoeften van de school. Het Cultuurheldenteam kan de directie en het leerkrachtenteam adviseren en ondersteunen.

Voor meer informatie of een indruk van Cultuurhelden, kijk eens op de website www.cultuurhelden.nl.

Op de foto: theater- en dansdocent Pnina met een leerling. Pnina verbindt in haar lessen graag creativiteit en productiviteit, zodat leerlingen de leerstof eigen maken. Ze geeft aan verschillende leeftijdsgroepen les.

Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.