De Kinderboekenweek komt eraan!

Gepubliceerd op: 21 september 2022 13:25

Van 5 tot 16 oktober is het Kinderboekenweek, en bij DOK zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Kom je ook?

Gi-Ga-Groen

De leukste week van het jaar komt er weer aan en hij is... groen! GI-Ga-Groen is dit jaar het thema, en dat betekent voeten in het gras, handen in de klei en vooral heel veel lezen en ontdekken over alles wat leeft, groeit en bloeit.

Superveel leuke activiteiten, helemaal gratis!

De bibliotheek staat tien dagen lang op zijn kop met alle leuke gratis activiteiten die we hebben bedacht. Kom jij ook speuren naar vreemde vogels, meezingen met de band Groen als Gras of een kriebelbeest knutselen?

Groen is voor altijd

Bij DOK zijn we al het hele jaar druk bezig om van de Kinderboekenweek een spetterend feest te maken. Er is zelfs een band opgericht door onze eigen medewerkers: Groen als Gras! Met het thema van dit jaar, Gi-Ga-Groen, hebben we een heleboel activiteiten bedacht waar je eigenlijk het hele jaar iets aan hebt. Want die leuke plant uit de plantenbieb gaat natuurlijk enorm groeien door al jouw groene zorgen. En afval verzamelen in je eigen wijk? Da's eigenlijk een leuk uitje wat je regelmatig kunt doen.

Terra Ultima

Ken jij het pas ontdekte continent Terra Ultima al? Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond daar fantastische dieren die tot leven komen in het gelijknamige boek. Onder andere het Flamingohert en de Kikkever zijn prachtig geïllustreerd en laten geen twijfel over hun bestaan.

Natuurlijk is dit prachtige boek te leen bij DOK, maar tijdens de Kinderboekenweek komen samensteller Noah J. Stern en ontdekkingsreiziger en illustrator Raoul Deleo naar DOK om over dit continent en de dieren te vertellen.

Op 5 oktober komt Noah J. Stern naar DOK Voorhof, en op 12 oktober komen Noah en ontdekkingsreiziger en illustrator Raoul Deleo samen naar DOK in OPEN! Op beide dagen kom je van 15:00 - 16:00 uur alles te weten over dit mooie continent.

Moppen, Bingo, spelletjes en nog veel meer!

Weet jij nog een leuke (groene) mop? Kom 'm vertellen bij DOK in OPEN! Misschien mag je hem zelfs wel door de omroepinstallatie vertellen zodat iedereen hem hoort. Verder hebben we een Groene Bingo, een Groene spelletjesmiddag, en zijn er twee leuke speurtochten die je in DOK kunt doen.

Elke dag iets leuks te beleven dus! Kom je ook?

bekijk het hele programma