De laatste voorbereidingen voor de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 2 oktober 2019 09:57

Maandag 30 september zijn we weer bij elkaar gekomen. Dit keer hebben we alle kunstwerken afgemaakt en ons goed voorbereid op de Kinderboekenweek.

Vandaag hebben de makers, opbouwers en reporters zich gesplitst. De makers hebben niet bestaande spullen ontworpen voor de tentoonstelling. De opbouwers zijn het rondje gaan lopen die de reisleiders zaterdag ook gaan doen. Ze hebben gekeken of het er goed uit zag en of er nog iets verbeterd kon worden. De reporters hebben geoefend met het interviewen en foto’s maken. Ook hebben ze weer een verslag gemaakt van waar de makers en opbouwers mee bezig zijn.

Ontwerpen, knippen, meten en plakken!

De reporters hadden een paar vragen aan de makers gesteld. De makers waren bezig om hun uitvindingen af te maken. Ze waren druk bezig met ontwerpen, knippen, meten en plakken. De makers vonden het leuk om dingen te maken die nog niet bestaan. Ze vonden het vooral interessant omdat het door kinderen is gemaakt. Ze waren blij met het resultaat en vonden dat het goed gelukt was. Ook hebben de reporters elkaar geïnterviewd. Mike vroeg Jara wat ze nou precies zo leuk vond om mee te doen bij de DOK designers. ‘ik vind de pizza’s super lekker maar vind het vooral heel gezellig met iedereen’ vertelde Jara. Heb je nieuwe dingen geleerd? Vroeg Mike. ‘Ik kan beter interviewen en ook veel meer pizza op dan eerst!’ antwoordde Jara.     

Reis mee naar Anders

Zaterdag 5 oktober word het bijzondere werk tentoongesteld. Ook is er een rondleiding door de reisleiders in Anders. Er is nog zoveel te ontdekken in dit land! Na de rondleiding volgen er workshops waar iedereen kan helpen om het land Anders een vorm te geven. Onze DOK designers hebben al een begin gemaakt.