DOK valt in de prijzen!

Gepubliceerd op: 13 december 2017 12:45

v.l.n.r. Tineke Kistemaker (DOK Delft), Marloes Manshanden (Westfriese bibliotheken), Olga van Reede (De Boekenberg) en Karen Bertrams (Probiblio).

Samen met Westfriese Bibliotheken en De Boekenberg is DOK gedeelde winnaar voor de SPOENK*-award! "Deze bibliotheken blinken uit in biebdynamiek: ze lopen voorop in het experimenteren en het produceren van nieuwe vormen van toegankelijk en verrassend bibliotheekwerk voor grote publieksgroepen." Zo sprak de jury.

DOK scoorde punten met haar  visie op collectiebeleving  in de Bibliotheek. Samen met de hulp van jonge DOK-designers (9 – 12 jaar) werkten we aan een nieuwe beleving en ontsluiting van de jeugdcollectie. “Ons doel is een doorlopend gezamenlijk proces om een uitdagende en verrassende omgeving voor en met kinderen te ontwikkelen. Kinderen worden hiermee eigenaar van hun prachtige collectie”, aldus Tineke Kistemaker (teamleider DOK Educatie).

In de video zie je hoe dit in zijn werk gaat.

Bekijk ook de testimonials van de drie winnende bibliotheken, door: Marloes Manshanden (Westfriese bibliotheken), Tineke Kistemaker (DOK Delft) en Olga van Reede (De Boekenberg).

Veel dank aan Probiblio en iedereen die heeft meegewerkt!

Over SPOENK*

Met SPOENK* bieden bibliotheken hun jonge publiek een platform om samen nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe manieren om van alle mogelijke soorten verhalen te genieten. Met je handen of je hoofd, met je verbeelding of ‘in het echt’. Dit jaar presenteert SPOENK* voor het eerst de uitreiking van de Beste Biebdynamiek, een symbolische prijs voor bibliotheken die hun nek uitsteken en durven te doen!