DOK Voorhof feestelijk heropend

Gepubliceerd op: 16 september 2021 12:48

DOK Voorhof viert een week lang feest: het gebouw heeft een opknapbeurt gekregen en het interieur en de collectie is aangepast. De feestelijke heropening van woensdag 15 september stond in het teken van ontmoeting en plezier. Tot en met 22 september staan er veel leuke activiteiten op het programma voor jong en oud.

Wijkbewoners, vrijwilligers, DOK-ers, iedereen genoot van de levendigheid afgelopen woensdag. De vestiging werd 's middags feestelijk geopend door de jongste bezoekers. Zij openden grote boeken waaruit ballonnen de bibliotheek in zweefden en de letters ‘WELKOM’ vormden. Ook kregen we een mooi geschreven compliment over het vernieuwde Voorhof van het Complimentenmeisje. Later in de middag genoten kinderen van een muzikaal voorleesconcert van kinderboekenschrijver Mark Haayema en fluitiste Annemieke Hereijgers.

DOK Voorhof als ontmoetingsplek in de wijk

Wanneer je DOK Voorhof binnenloopt valt het kleurrijke en gezellige interieur direct op. Overal zijn zitplekken ingericht om een tijdschrift of boek te lezen. De jeugdcollectie is op thema geordend en samen met kinderen ontworpen. En door de nieuwe inrichting is er meer ruimte ontstaan voor het organiseren van activiteiten.

DOK Voorhof is een gezellige ontmoetingsplek in de wijk. Wijkbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten, boeken lenen en zich verder bekwamen in de Nederlandse taal. Voor de jonge wijkbewoners is de vestiging een inspirerende plek waar ze mooie boeken ontdekken en verrast worden door leuke activiteiten.

Met deze heropening maakt DOK een start met een nieuwe doelgerichte service en een aangepast aanbod voor de wijkbewoners. DOK Voorhof wil een prachtige en krachtige plek voor de omliggende wijken zijn, waar je verrast wordt en uitgedaagd wordt om je verder te ontwikkelen. Leesplezier is daarin de sleutel tot een betere taal- en leesvaardigheid. Tineke Kistemaker, adjunct-directeur DOK: “Als je met plezier een boek gelezen hebt, wil je snel weer een ander boek lezen. Met lezen ontdek je de wereld zonder te verdwalen, doe je kennis op, stimuleer je je fantasie en heb je meer succes met leren op school".

Kom ook!

Tot en met woensdag 22 september viert DOK feest in Voorhof. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden. Vier je het met ons mee? Bekijk de agenda en meld je aan via dok.info/agenda.