DOK Voorhof is aan het proefdraaien

Gepubliceerd op: 17 mei 2021 16:59

Onze vestiging Voorhof heeft maandag 17 mei weer haar deuren (beperkt) geopend voor het ophalen van reserveringen. De vestiging was een aantal weken gesloten vanwege een nodige opknapbeurt: de gevel, muren, vloeren en kasten zijn goed onder handen genomen. Ook is de hele jeugdcollectie ingericht op thema, net als bij DOK in OPEN. Vanaf donderdag 20 mei kun je ook weer door de boekenkasten struinen.

Door het opnieuw inrichten van de vestiging komt er meer ruimte voor activiteiten, daarnaast inspireert de ruimte om op een leuke manier met taal bezig te zijn. De jeugdcollectie staat al sinds eerder dit jaar op thema in de kasten (in plaats van op alfabetische volgorde), maar de route is de afgelopen weken nog beter ingericht. De informatieve collectie voor volwassenen krijgt later dit jaar nog een metamorfose.

Zowel binnen als buiten is er veel gebruik gemaakt van kleur en sommige kasten hebben speelse vormen. Wat dacht je van de kasten in de vorm van bomen bij de Torteltuin of in de vorm van pionnen?

Voor het opnieuw inrichten van de vestiging is duurzaam gebruik gemaakt van materialen: de kasten zijn hergebruikt, net als de overgebleven meubels en materialen van de verbouwing van OPEN aan het Vesteplein. Hierdoor is er verbinding qua sfeer en beleving tussen beide plekken. Voorhof heeft wel meer een ‘eigen’ uitstraling passend bij de focus van het filiaal: Voorhof als plek in de wijk waar mensen samen komen en met taal bezig zijn.

Proefdraaien

De komende weken zijn we aan het proefdraaien. Het laatste werk wordt nog gedaan: het logo van DOK komt nog aan de buitenkant en we werken aan de bewegwijzering en aankleding. Vanaf donderdag 20 mei kun je ook zonder reservering weer terecht om boeken uit te kiezen. We laten je dan graag meer zien! Bekijk de openingstijden om je bezoek te plannen. Er is een beperkt aantal bezoekers mogelijk, dus het kan zijn dat je even moet wachten.

We hopen later in het jaar nog meer aandacht te geven aan de heropening met feestelijke activiteiten, passend bij de coronamaatregelen. Houd de website in de gaten.

Benieuwd naar de metamorfose? Hieronder zie je alvast een paar foto's. Kom je gauw een kijkje nemen?