Drumclinic Cesar Zuiderwijk

Gepubliceerd op: 2 februari 2017 14:41

Door spontane samenwerking van de Delftse culturele partijen DOK Delft en Rootz Muziekschool staat er op zaterdag 18 februari een spectaculaire ‘special’ op het programma van het Bluesfestival: een drum-clinic door de bekendste drummer van Nederland, Cesar Zuiderwijk! 

Rootz Muziekschool viert dit jaar het 25-jarig jubileum en heeft de mogelijkheden voor drumles het afgelopen jaar sterk uitgebreid. Enkele van de drumdocenten van Rootz hebben nog plaats voor nieuwe leerlingen en zullen tijdens de clinic een drumbattle met Cesar aangaan. DOK bleek de ideale enthousiaste mede-organisator voor dit evenement te zijn. Het Leescafé van DOK Centrum (de centrale ruimte op de eerste etage) heeft een podium en biedt ruimte aan ruim 200 bezoekers.

Cesar Zuiderwijk is al jaren de bekendste drummer van Nederland. Eind jaren ‘60 was hij de drummer bij de band Livin’ Blues. Daarna trad hij toe tot de Golden Earring waar hij nog steeds mee optreedt. Hij staat niet alleen bekend als een fantastische rock-drummer maar ook als een echte showman. Zo ‘zweefde’ hij dit jaar tijdens de ‘Vrienden van Amstel concerten’ al drummend vanuit de nok van de uitverkochte AHOY naar beneden om met collega drummers een spectaculaire openingsact te verzorgen. Ongetwijfeld zal hij ook van deze drum-clinic een boeiende voorstelling maken! 

De drum-clinic op 18 februari is niet alleen voor leerlingen van Rootz bedoeld. Iedere drummer en muziekliefhebber is van harte welkom. Cesar vraagt aan de drummers om hun snaartrommel (met standaard) en stokken mee te nemen. Hij wil dan met liefst zoveel mogelijk drummers iets gaan instuderen. Reken er maar op dat dit een spektakel wordt. Drummers die hieraan willen deelnemen dienen zich aan te melden bij Rootz Muziekschool. 

De drumclinic zit vol, aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Belangstellenden die alleen komen kijken en luisteren, hoeven zich niet aan te melden. De clinic is gratis toegankelijk. *
 
Zaterdag 18 februari 14:30 – 16:30 uur
DOK Centrum, Vesteplein 100, Delft 

* Hoewel er veel mensen in het Leescafé kunnen, zit er een grens aan het aantal bezoekers dat DOK hier kan ontvangen. Indien de belangstelling te groot wordt, zullen we daar het toegangsbeleid op aanpassen.