Mohammed naar finale Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 15 april 2021 13:11

De twaalfjarige Delftse voorleeskampioen Mohammed Oulad Chaib heeft ook de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021 gewonnen en is door naar de landelijke finale.

Deze boodschap kreeg Mohammed donderdag 15 april op zijn school De Schatkaart te horen. Hij werd verrast met een speciaal voor hem gemaakt lied, een trofee, een lidmaatschap van DOK en een boekenbon. 

Zowel in de Delftse ronde in DOK Voorhof als voor zijn inzending op film voor de provinciale ronde las Mohammed voor uit het boek Blauwe plekken van Anke de Vries. Hij maakte indruk doordat hij een beladen stuk invoelend, duidelijk en rustig wist over te brengen. Op weg naar de finale liet Mohammed maar liefst 66 voorleeskampioenen achter zich. Het is de eerste keer dat Delft een finalist levert. De finale is op woensdag 26 mei in Utrecht. 
 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken voor kinderen uit groep 7 en 8.

Op de foto's:
De foto hiernaast (fotograaf Martien de Man) is van de huldiging door burgemeester Van Bijsterveldt tijdens de Delftse voorronde. De foto's hieronder zijn van de huldiging op school na winst van de provinciale ronde (fotograaf Marjolein Jense).