Gaan we nou wel of niet?

Gepubliceerd op: 4 juni 2020 11:31

Hoera, de scholen gaan weer open! Nou ja, open…”dan mis ik de helft van m`n vrienden”. Nou ja, hoera…”dan ga ik je missen, mam”.

Door Hélène de Grood
4 juni 2020 

Hebben we weken thuis gezeten en thuis schoolwerk gemaakt, komt daar toch ineens een einde aan.
“Het is zo fijn om je juf tussendoor lekker te kunnen knuffelen… Dat was jij dan mama”
“Dan kan ik niet meer na m`n werkjes lekker zelf met mijn Playmobil spelen”
“Thuis is het rustig werken”
“Moeten we dan ook weer naar de bso dan?”

Maar…. smurf 2 was in de vakantie ziek geweest en nog aan het snotteren en hoesten. Die bleef dus thuis de eerste week. Gelukkig kon hij de week erna wel naar school. En hoe! Huppelend de school in, voor het eerst. Wauw…
Smurf 1 besloot in het weekend na de eerste schoolweek ook te gaan hoesten dus die bleef de tweede week thuis. Was ik wéér aan het thuisscholen al voelde het allemaal helemaal anders..

De aanleiding om schooltaken wat op te leuken of meer context te geven was met deze nieuwe fase ook een beetje weggevallen. Smurf 2 bleek ineens super gemotiveerd en smurf 1 ging op in haar nieuwe Halve School-wereld. Jammer! Ik vond dat toch stiekem heel erg leuk. Lekker zelf verzinnen.Om de middagen dan toch niet te laten verzanden in gehang en geklier en om de leergierige, nieuwsgierige hersentjes aan de gang te houden, ben ik op zoek gegaan naar leuke creatieve of extra uitdagende opdrachten, al dan niet door mezelf aangevuld.
We hebben gespeeld met perspectief in foto`s nav de grootte van een dino, we hebben met natuurlijke materialen insecten gemaakt, muziek zichtbaar gemaakt, de spijsvertering onderzocht en een moppenboekje gemaakt met poep- en plashumor. Iedereen blij.

 

Smurf 2 is weer als vanouds aan het zingen en dansen, smurf 1 zegt dat ze eindelijk weer echt kan leren en ik? Ik krijg daardoor ook weer iets meer lucht wat mezelf én dit gezin ten goede komt. En de papa? Die kijkt met veel plezier naar de resultaten van dit alles en doet af en toe mee. Smurf 3 zeg maar.


Blogs van een plotseling lesgevende moeder met een creatief beroep