Geef cultuureducatie een boost

Gepubliceerd op: 11 december 2019 11:06

Er is voor het kalenderjaar 2020 nog subsidie beschikbaar voor 2 basisscholen om mee te doen met Cultuurhelden: Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

Hoe het traject eruitziet, is afhankelijk van de ideeën en de behoeften van de school. Iedere school is anders, dus er is geen 'aanpak' gelijk. Neem een kijkje op www.cultuurhelden.nl om een idee te krijgen van de verscheidenheid aan projecten op scholen.

Er is wel een aantal bouwstenen waar uit gekozen kan worden, zoals Het ontwikkelcafé. Het ontwikkelcafé is een uitgebreide sessie waarin leerkrachten ondersteuning krijgen van een kunstdocent bij het ontwikkelen van een kunstles of lessenreeks. Er wordt gewerkt vanuit een thema en een kunstdiscipline en altijd staat het creatieve proces van de leerling centraal. De leerkrachten kunnen na het maken van de lessen zelf aan de slag of kiezen voor de bouwsteen Samen voor de klas, waarbij de kunstdocent en de leerkracht in nauwe samenwerking de lessen verzorgen en van elkaars kennis en vaardigheden leren.

Christel Koop, ICC’er van Freinetschool Delft: 'Ontwikkelcafés zijn inspirerend. Ik kom er blij en energiek vandaan met een rugzak vol ideeën en lessen waarin kunst- en cultuureducatie vorm heeft gekregen.' 

Enthousiast geworden? Maak gauw een afspraak voor een verkennend gesprek door een mailtje te sturen naar j.baken@dok.info.

Op de foto: theater- en dansdocent Pnina met een leerling. Pnina verbindt in haar lessen graag creativiteit en productiviteit, zodat leerlingen de leerstof eigen maken. Ze geeft aan verschillende leeftijdsgroepen les.

Cultuurhelden zijn de creatieve vormgevers van Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.