Highlight festival 2018 op 17 november in Delft én in OPEN

Gepubliceerd op: 12 november 2018 15:28

Aanstaande zaterdag is het niet te missen: Highlight verlicht Delft met haar technologische kunstwerken! HighLight is het nieuwe art & technology festival van Delft. Op zaterdag 17 november zie, hoor en voel je op 11 locaties in de stad wat de impact van techniek is op onze maatschappij. OPEN, waar DOK en De VAK samen huizen, is één van deze locaties. Tijdens HighLight staat OPEN in het teken van makers.

HighLight Festival toont spectaculaire werken en ontdekkingen, vertelt de verhalen van de makers, maar presenteert ook een muziekprogramma, debatprogramma en projecten waarin studenten samenwerken met toonaangevende ontwerpers en kunstenaars.

In OPEN is het decor te bewonderen dat Stan Molenaar en Sjors Kouthoofd met kinderen in de Poptahof hebben gemaakt tijdens de Delftse Maakweken. Luister naar de electronische live acts die voor dit decor de bezoekers zullen betoveren.

Ook vind je in OPEN de oplossingen van studenten van TU Delft voor maatschappelijke problemen. Zo wordt niet alleen de overheid, maar ook bezoekers gevraagd hun verantwoordelijkheid te nemen voor de opvang van vluchtelingen. En studenten stellen de vraag: Is een designbaby binnen handbereik, nu we op steeds meer ongewenste erfelijke eigenschappen kunnen screenen? Daarnaast is er een presentatie van Installation 48, waarbij kunstenaars binnen 48 dagen een nieuw project lanceren.

16:00 - 23:00 Installaties en projecten
19:00 - 23:00 Muziekprogramma

Bekijk ook het volledige programma van alle locaties op de website van Highlight. Een passepartout koop je voor €17,50 online of via de verkooppunten: OPEN, Theater de Veste, VVV Delft, A.J. Prins kantoorvakhandel. De passepartout geeft je toegang tot alle locaties.

programma HighLight in OPEN

live muziek en een drankje

18:00 - 20:00 Steeldrums for Lovers
20:00 - 20:45 Pin Up Club (live)
21:15 - 21:45 Mystery Guest
22:15 - 23:00 Betonkust (live)

ideal baby

Interactive Technology Design (TU Delft)

Voor wie zich dat kan veroorloven, zal in 2060 de mogelijkheid bestaan om een designer baby te produceren, met gebruik van CRISPR technology. DEGEN verzorgt een waar designer baby paradijs. Manipuleer het DNA van je baby tot perfectie bereikt is. De baby waarmee je begint, wordt gecreeerd door middel van een DNA sample en persoonlijkheidstest. Ben je tevreden met je baby? Druk dan op de bevestigingsknop, en ontvang je embryo. Nadat het embryo ingebracht is, zal na 8 maanden een perfecte baby geboren worden! En wie wil nu niet het beste voor z'n kinderen.. Toch? Alles is mogelijk bij DEGEN.  

reawaken

Jeanine Verloop

Stel je de mensheid voor, door de ogen van aliens. Hoe magisch zouden we er vanuit de ruimte uitzien? Van een afstandje lijken mensen licht te geven. Maar kijk je wat beter, dan zie je dat ze hele kwetsbare lichamen hebben, en dat ze hun omgeving domineren door het gebruik van allerlei hulpmiddelen. Als de tijd verstrijkt zie je dat de wezens verslaafd raken aan automatisering. Ze vervreemdden zich van het technologische landschap om hen heen. Hoe zullen ze het contact en de interactie met deze hulpmiddelen terugvinden?

sweatshop

Casper de Jong & Floortje Wijnands is SETUP

SWEATSHOP is een installatie waarin tien naaimachines noeste arbeid verrichten, onafgebroken en zonder ooit moe te worden. SWEATSHOP onderzoekt het grensvlak tussen mens en robot. SWEATSHOP is gemaakt door fashion designer Floortje Wijnands en Casper de Jong, maker van theatrale interactieve installaties en exposities. Zij ontwikkelden dit project samen in het kader van het project Installation48 in opdracht van medialab SETUP en studio oneseconds.  

liquid solid

Joris Strijbos & Nicky Assmann

Voor Liquid Solid onderzochten Assmann & Strijbos de cinematografische kwaliteiten van het bevriezingsproces van zeepvloeistof. Bij de beelden componeerden Strijbos en Assmann een sferische en drone-achtige soundtrack met een mix van soundscapes van walvissen en opnames van zelfgemaakte instrumenten, zoals VLF antennes en monochords bespeeld met electromagneten.

muziekbos (buiten: Vesteplein)

Chantal Vos & Jonas Vorwerk

Achttien palen met verschillende geluiden vormen in de ruimte een bijzonder geluidslandschap dat de context waarin het staat, bespeelt. Muziekbos is voor de kunstenaar een excuus het dagelijks ritme en tempo van de stad te doorbreken door het publiek uit te nodigen in de denkbeeldige wereld van het muziekbos.

Het werk moedigt aan even te pauzeren en samen met anderen een orkest te vormen. Het bos is daarmee zowel een referentie naar de ruimtelijkheid van het werk en anderzijds het idee dat je er even los kan komen van het monotone, de routine en het individualisme van de stad. Het is een bos waar elke boom zijn eigen geluid heeft, maar waar je alleen samen een concert kan maken.