Kennismaken met Cultuurhelden

Gepubliceerd op: 1 maart 2022 14:01

Vorig jaar zijn veertien basisscholen in Delft van start gegaan met Cultuurhelden, waarvan vier nieuwe scholen. Een van die nieuwe scholen is de Titus Brandsmaschool. De leerkrachten begonnen met een Cultuurhelden-kick-off om na te denken over het belang van cultuureducatie voor hun leerlingen. Vervolgens werd een 'kunstdriedaagse' bedacht en georganiseerd. Kunstvakdocenten van Cultuurhelden verzorgden voor alle leerlingen theater- en danslessen.

Leerkrachten waren enthousiast en zagen de creatieve kant van de kinderen. Daarna hebben de leerkrachten zelf een vervolgles gegeven, wat ze leuk vonden, ook doordat ze al een beetje hadden kunnen afkijken bij de kunstvakdocenten. Dit schooljaar bestaat de Titus Brandsmaschool vijftig jaar en dat wordt gevierd met een creatieve projectweek waarin de verbeeldingskracht van de leerlingen weer volop zal worden aangesproken. 

Welkom, Rembrandtschool!

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar we kunnen alweer een nieuwe school welkom heten bij Cultuurhelden: de Rembrandtschool! De Rembrandtschool zal, net zoals de Titus Brandsmaschool, deelnemen aan een kennismakingstraject. Een kennismakingstraject bij Cultuurhelden is een laagdrempelig programma waarin de leerkrachten en de leerlingen kennismaken met cultuureducatie op een manier die bij de school past. We wensen de Rembrandtschool alvast een heel fijne kennismaking!

Maak ook kennis met Cultuurhelden

Voor dit jaar is er in ieder geval nog één plek voor een nieuwe school om te starten met een kennismakingstraject. Wil jouw school misschien deelnemen of wil je meer informatie over Cultuurhelden? Stuur dan een mailtje naar de projectleider Janneke Baken via j.baken@dok.info.

Over Cultuurhelden