Kunstcollectie Delft over naar Kunstverkopen.nl

Gepubliceerd op: 13 januari 2020 09:00

Alex Schipper in het depot van Kunstverkopen.nl

De afgelopen anderhalf jaar konden Delftenaren via de website www.kunstcollectiedelft.nl online de kunstwerken kopen die vroeger via de kunstuitleen bij DOK werden uitgeleend. Ongeveer 1000 kunstwerken hebben in die periode een nieuwe eigenaar gevonden.

De laatste maanden nam de interesse af en werden de maandelijkse kosten voor de stichting die de kunstwerken beheerde (Stichting Kunstcollectie Delft) groter dan de opbrengsten. Het was daarom niet verantwoord om langer op deze wijze door te gaan. In de firma Schipper Safestore (Kunstverkopen.nl) , die de collectie in zijn depot bewaart, heeft Stichting Kunstcollectie Delft nu een koper gevonden die de resterende kunstwerken overneemt en online blijft verkopen.

De stichting heft zichzelf nu op. We zijn blij dat Alex Schipper de verkoop van de collectie online voortzet. Mochten er Delftenaren zijn die alsnog een kunstwerk willen kopen, dan kan dat dus gelukkig nog steeds op de website www.kunstverkopen.nl

— Bestuursleden Carina de Walle en Hugo Gelevert van Stichting Kunstcollectie Delft

Het proces van de verkoop van de collectie is zorgvuldig verlopen. In juli 2018 zijn 89 topstukken met een Delftse ‘link’ overgegaan naar het Prinsenhof en heeft DOK circa vierhonderd werken uit de collectie geselecteerd om in te zetten bij educatie projecten binnen het Delftse onderwijs.

Vervolgens heeft de stichting kunstuitleenorganisaties en andere maatschappelijke organisaties benaderd met de vraag of zij de overige collectie wilden overnemen. Toen dat niet resulteerde in een overname, is in Kunstverkopen.nl een partij gevonden die de kunst in opslag heeft genomen en genoemde webwinkel heeft opgezet en beheerd. Onlangs heeft deze partij de resterende collectie in zijn geheel overgenomen met de bedoeling de verkoop zelfstanding voort te zetten.

De BKR-werken uit de Kunstcollectie Delft zijn sinds de sluiting van de kunstuitleen in 2016 verschillende malen aan de kunstenaars aangeboden. Tot en met de eerste zes maanden nadat de collectie online te koop werd aangeboden, hebben alle kunstenaars die gebruik maakten van deze regeling hun kunstwerken kunnen afhalen.

Via onze website Kunstverkopen.nl bieden we de resterende werken van de voormalige uitleencollectie aan; we merken dat hier nog veel bijzondere werken tussen zitten. We verkopen online en afhalen in Rhenen is kosteloos, bezorgen kan tegen een vergoeding. 
Eenmalig bieden we de gelegenheid om op afspraak ook te komen kijken, men moet dan vooraf aangeven in welk werk men eventueel interesse heeft. Kopen kan dan na bezoek aan ons depot. Dat zal op 18 of 25 januari kunnen (afspraak maken via de e-mail op support@kunstverkopen.nl). Alleen op afspraak.

— Bron: Alex Schipper, van Schipper Safestore / Kunstverkopen.nl