Leegloperij

Gepubliceerd op: 9 juli 2020 12:17

“Mam…gaan we nou dan ook weer naar de BSO…?” Ik weet dat de BSO niet hun favoriete plek is, vooral smurf 1 vindt er niks meer aan. Smurf 2 ziet dan nog zijn vriendjes van de oude school èn zijn zus dus dan is alles weer goed.

Door Hélène de Grood
9 juli 2020 

Tot nu toe hadden we nog geen BSO opgestart en dat was zo te merken naar volle tevredenheid. Maar ja, ook ik wil wel weer een hele dag kunnen werken ipv. alleen in alle ochtenden. En de dagelijkse oude structuur komt ook weer een beetje terug met `s middags 2 verschillende schooltijden, weer ergens willen spelen en naar de voetbal of buiten-judo gaan. Maakt de dagen weer drukker en mijn hoofd ook.

Wij leven namelijk in een huis vol met volle hoofden dus aan de kinderen merk ik dat ook. Ze zijn óp aan het eind van een dag en ondanks alle tips&tricks die we machtig zijn om hoofden en harten te legen en rust te creëren…nou ja, laat ik het zo zeggen: tijd voor back to basic!

Op naar de kinderboerderij dus en lekker dieren aaien.
En lekker weer verven, kleien en klussen (ze hebben een oude fiets uit elkaar gehaald!) of een cake bakken.
Gewoon lekker zelf klooien, altijd goed om weer tot jezelf te komen en orde in je eigen chaos te scheppen.

En daar komt weer iets moois uit! Ik heb zowaar een jas genaaid (toch een eerste keer en trots op het resultaat), smurf 2 heeft weer heerlijk met de geitjes kunnen geiten (“kijk mama, deze rent steeds met mij mee! Aaaah…”)  en smurf 1 heeft haar creatieve hersencellen weer los kunnen laten in de keuken (“mama, ik kook vanavond. Mag dat?”). En allemaal ook zo lekker met je handen in de weer. Even weer van buiten en van binnen voelen wat je voelt.

Oké, die filmavondjes tussendoor gaven ook veel rust (verstand op nul en meegaan in het verhaal),  maar het resultaat mag er zijn: een fijne mix van geplande drukte met naschoolse activiteiten en toch nog de rust en saamhorigheid die we in de lockdown ook hadden.

En “Ja, liefje, jullie gaan vanaf volgende week op maandag weer naar de BSO. Maar alleen nog op de maandagen”

“Yessss!” en een hele dikke knuffel 😉 


Blogs van een plotseling lesgevende moeder met een creatief beroep