leestips vakliteratuur

Gepubliceerd op: 5 maart 2019 19:59

Leen ook eens een boek voor jezelf! In DOK Voorhof hebben we een collectie met vakliteratuur speciaal voor leerkrachten. Fris je kennis op én geef het goede voorbeeld aan je leerlingen en collega’s. Geen tijd om naar ons toe te komen? Bestel dan een Collectie in de klas voor je leerlingen en wij voegen er een (vakliteratuur)boek voor jou aan toe. Lekker makkelijk.

liefde voor letters en lezen

In Liefde voor letters en lezen staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen tussen 0 en 7 jaar centraal. Het beoogt als inspiratiebron een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van geletterdheid en daarmee de kans op laaggeletterdheid te verkleinen.
Momenteel telt Nederland 2,5 miljoen laaggeletterden en 1 miljoen digibeten. Voor hen is het een grote uitdaging te functioneren binnen onze huidige samenleving. Nog steeds loopt ten minste een op de tien kinderen en jongeren het risico als laaggeletterde de maatschappij te betreden. Stimuleer je geletterdheid echter vanaf de babytijd als 21e-eeuwse vaardigheid, dan geef je het kind alle mogelijke kansen op het pad naar maatschappelijk functionele geletterdheid. Dit handboek en de bijbehorende website bieden daar talloze doelgerichte activiteiten voor, ook binnen onderzoekend en ontwerpend leren. Liefde voor letters en lezen is een must voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 7 jaar.

interactief voorlezen met baby's, dreumesen, peuters en kleuters

In dit boek vind je praktijkvoorbeelden en achtergrondinformatie over interactief voorlezen. Bij interactief voorlezen worden kinderen actief betrokken bij het voorlezen: ze kijken, luisteren, praten, spelen en ontdekken. Het boek laat zien hoe je op een praktische en speelse manier kunt werken aan de SLO-doelen voor taal, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling en meer. Door het voorlezen interactief te maken steken kinderen er meer van op en krijgen ze er nog meer plezier in. Laat dit boek je inspireren!