Gesprekken en Haiku's Orange the World

Gepubliceerd op: 24 november 2021 09:45

De wereldwijde campagne Orange the World ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’ gaat op 25 november weer van start. Het thema is dit jaar om jouw eigen rol te herkennen in het stoppen van geweld. Bij DOK organiseert Soroptimistclub Delft twee keer een bijeenkomst over wat jij zélf kunt doen om geweld tegen vrouwen te stoppen.

De bijeenkomst op 30 november en het Haiku schrijven op 9 december in OPEN zijn vanwege de nieuw geldende coronamaatregelen geannuleerd.

Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao. De regionale invulling ligt bij de clubs. In 2021 is het thema van de campagne 'preventie'.

Lees hier meer over Orange the World.

Soroptimistenclub Delft

Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. Er zijn 90.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3000 clubs in 122 landen. De naam komt uit het Latijn: sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven.Het beste voor vrouwen dus!

Soroptimistclub Delft is in 1952 opgericht als 23e club van Nederland. De club heeft ongeveer 45 leden, afkomstig uit Delft en directe omgeving.

Lees hier meer over de Soroptimisten.

Kom naar een van de gesprekken of de workshop Haiku's schrijven

Op dinsdag 30 november kun je van 19:30 tot 21:00 uur meedoen aan een gesprek over dit onderwerp. De gespreksleiders zijn Marja Vermeulen, ambulant begeleider bij Huiselijk Geweld van Stichting Perspektief en Mariet Lohman, expert op het gebied van samenwerking Straf en Zorg in de aanpak van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Op dinsdag 7 december kun je in de ochtend van 10:00 tot 11:30 aanschuiven voor eenzelfde gesprek bij DOK Voorhof.

Donderdag 9 december kun je een workshop Haiku's schrijven volgen in OPEN.

De activiteiten gaan door onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Bekijk hier alle activiteiten van Soroptimistenclub Delft.