Marwa Sayed naar regionale ronde van Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 18 februari 2018 12:52

Zaterdag 17 februari lazen maar liefst veertien schoolkampioenen voor in DOK Voorhof om een plek te bemachtigen in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury vond Marwa Sayed uit groep 8 van de Horizon Brahmslaan de beste. Zij vertegenwoordigt Delft in de volgende ronde.

Na drie kleine finales gingen acht voorlezers door naar de grote finale. Zij lazen voor aan publiek en een prominente jury van Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en voormalig directeur van DOK Delft), kinderboekenschrijfster Maaike Fluitsma, Annemarie Terhell van Kidsweek én Salma Smaili, de Delftse voorleeskampioen van 2017. Zij werden getrakteerd op een variatie aan verhalen en voorleesstijlen. Met haar voordracht uit Matilda van Roald Dahl wist Marwa de jury het meest te overtuigen: “Ze las duidelijk met goede tempowisselingen. En je zag het verhaal zo voor je als bij een film”.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt maakte de winnaar bekend en huldigde de deelnemers. Het volgende optreden van Marwa is tijdens de regionale ronde op woensdag 14 maart in Theater Ludens in Voorburg. Succes Marwa en gefeliciteerd met je winst!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Scholen doen mee aan de wedstrijd, zodat kinderen op een speelse manier leren dat (voor)lezen leuk en waardevol is.